Vekst preger Aakra & Skudenes Sparebanks resultat

Bankens kvartalsresultat fortsetter veksten fra forrige kvartal  med utlån- og innskuddsvekst. I tillegg er resulatet etter skatt styrket  fra 19,9 millioner under første kvartal i fjor til 22,5 millioner i år.
Foto: Skudenes & Aakra Sparebank
Foto: Skudenes & Aakra Sparebank

Skudenes og Aakra Sparebank fikk et resultat i første kvartal av 2021 på 22,5 millioner kroner etter skatt mot 19,9 millioner kroner under samme periode i fjor. Bankens netto renteinntekter endte på 40,56 millioner kroner mot 44,54 millioner i fjor.Egenkapitalavkastningen etter skatt ble 8,0 prosent mot 8,2 prosent i fjor.

Bankens innskuddsvekst i kvartalet er 2,8 prosent og utlånsveksten er på 1,43 prosent.

Netto tap på utlån og garantier i regnskapet utgjør 0,02 millioner kroner i første kvartal av 2021 mot 3,95 millioner kroner under samme periode i fjor.

I kvartalsrapporten står det at bankdriften i første kvartal av 2021 «kan i det store beskrives som et normalt driftskvartal.Det legges til grunn at bankens videre resultatutvikling vil være omtrent på nivå med inneværende kvartal, forutsatt at bankens omgivelser og rammevilkår vedvarer å være stabile. Bankens soliditet og likviditet vurderes å være god, og banken er dermed godt rustet for videre utvikling.»

Skudenes & Aakra Sparebank vokser på alle flater  

Strengere utlånspraksis har bidratt til rekordlav forbruksgjeld  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også