FinansWatch

Utnytter kundeuro med rentekutt og -garanti

Bulder Bank vil bruke momentumet de har fått av Sbanken-budet til å få det størst tenkelige kakestykket ut av situasjonen.

Illustrasjonsbilde. Bulder Bank gjør flere grep for å lokke urolige bankkunder til seg. | Foto: Bulder Bank

FinansWatch har tidligere skrevet om at Bulder Bank, digitalbankkonseptet til Sparebanken Vest, har fått henvendelser fra mange Sbanken-kunder siden DNB offentliggjorde sitt ønske om å kjøpe Sbanken torsdag. Bulder Bank har også økt sin markedsføring for å bli ekstra synlige mens uroen pågår.

Nå går banken ett steg videre og kutter boliglånsrenten til 1,29 prosent effektivt både for nye og eksisterende kunder.

I tillegg gir banken kundene sine rentegaranti, på samme måte som Sbanken gjorde det på fredag, slik at kundene er sikret at renten ikke skal gå opp i 2021, uansett hva som skjer med styringsrenten.

– Dette er en offensiv fra oss. Vi ser at nå er det bevegelse i markedet, samtidig som mange av de store bankene fraviker sterkt fra de veiledende prislistene. Dette er en generell observasjon, men du er helt avhengig av å prute og overvåke markedet for å få en god avtale i storbankene i dag. Dette finner du ikke hos oss, sier adm. dir. Torvald Kvamme i Bulder Bank til Nettavisen.

De fleste makroøkonomer mener at styringsrenten til Norges bank vil begynne å bevege seg oppover igjen etter rentemøtet enten i september eller desember.

En konsensus heller mot desember, så det er uansett ikke mange ukene med lavere rentemargin Sbanken og Bulder risikerer.

Bulder Banks forretningsmodell baserer seg på en trappetrinnsmodell for rente. Alle kunder får en sjablonrente ut fra lånegraden på låneobjektet. Etter hvert som de betaler ned på lånet blir renten lavere.

– Vi kommer heldig ut av denne saken. Norske bankkunder våkner og undersøker markedet, og da er det mange som ser til oss. Det samme skjedde i fjor da rentene gikk nedover, sier Kvamme.

Mange sjekker

Det er mange banker som opplever økt trafikk for tiden. Siden nyheten på torsdag om det mulige oppkjøpet har flere mellomstore banker meldt om økt trafikk.

Digitalbankene Bulder og Himla er blant dem som er mest like Sbanken, men også Cultura Bank, Nordea, Storebrand og BN Bank oppgir til Nettavisen at de har til dels svært stor økning i pågangen, hovedsakelig fra personer som er ute og kikker på de ulike bankene. For noen har også antallet lånesøknader økt siden torsdag.

Bulder Bank har gitt to milliarder i lånetilbud til Sbanken- og DNB-kunder

Bankkonsulenter: Kundeflukt ved fusjon er helt normalt 

Himla Bank: – Henvendelsene har økt markant

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch