Kursoppsving for forbrukslånsbankene

Forbrukslånsbankene har gjort et kurshopp de seneste månedene. BRAbank er opp hele 43 prosent og Norwegian Finans Holding er opp 28 prosent.
Oddbjørn Berentsen, administrerende direktør i BRAbank som er opp 43 prosent. | Foto: Easybank
Oddbjørn Berentsen, administrerende direktør i BRAbank som er opp 43 prosent. | Foto: Easybank

De siste tre månedene har de norske forbrukslånsbankene opplevd en kursoppgang. BRAbank er opp hele 43 prosent, Norwegian Finans Holding er opp 28 prosent og aksjekursene til Komplett Bank og Instabank har løftet seg henholdsvis 20 og 13 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steget 6,7 prosent i samme periode, skriver Finansavisen.

SpareBank 1- analytikere, Tiril Flørnes Støle og Nils Christian Øyen,  trekker frem tre grunner til at kursutviklingen til forbrukslånsbankene har vært sterk de seneste månedene

– Budet på Bank Norwegian (Norwegian Finans Holding – NOFI, red. anm.) har trolig fått opp investorinteressen for sektoren. Ikke lenge etter budet på NOFI så man sterk kursutvikling i Komplett Bank, sier Øyen til avisen og legger til:

– Vi har trukket frem NOFI som en strukturell kandidat på grunn av Nordic Capital og Sampo sin store eierpost i selskapet, men struktur på tvers av landegrenser er også aktuelt for flere av de mindre forbrukslånsbankene. Disse kan også ha flere potensielle kjøpere på grunn av sin mindre størrelse, sier han. 

Kursoppgang i de tradisjonelle bankene har også påvirket forbrukslånsbankene.

– Når kursene til de tradisjonelle bankene går, følger ofte nisjebankene etter. Både tradisjonelle banker og nisjebanker drar nytte av en situasjon hvor makro bedrer seg, sier Flørnes Støle.

Sunndal Sparebank gjør endringer i styret 

BRAbank selger misligholdte lån 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også