FinansWatch

Kundene i flere av Renteradars partnerbanker kan ikke bruke tjenesten

Samtidig som Renteradar kritiserer DNB for å blokkere tilgangen for sine kunder og hindre åpenhet, er kundene i flere partnerbanker kan ikke bruke roboten til å sjekke vilkårene på lånene sine. 

Foto: Renteradar

Før helgen ble det kjent at DNB blokkerer sine kunder fra Renteradar, som er en tjeneste som bruker en robot for å sammenligne boliglån.

Mens DNB skylder på dårlig sikkerhet, anklager Renteradar kritiserte DNB for å ha hindre åpenhet. Men nå viser det seg at flere av Renteradars kommersielle samarbeidspartnere ikke kan bruke roboten til å sjekke sine vilkår, skriver E24. Bankene det er snakk om er Sbanken, Bulder Bank (Sparebanken Vest) og Nybygger.no (Sparebanken Øst).

– Det er altså ikke noe bevisst valg at vi har utelatt banker vi har avtale med. Vi jobber med å få lagt til flere banker fremover inkludert banker vi har avtale med, sier Renteradars markedssjef og medgrunnlegger, Sindre Noss, til E24.

Noss understreker at det er flere banker Renteradar også ikke har støtte for ennå, som ikke er kommersielle partnere. Ifølge E24 skal dette være blant annet Sparebanken Sør, Storebrand Bank, Sparebanken Møre og en del mindre uavhengige sparebanker.

Ifølge Noss er det krevende å bygge opp en robot som sammenligner prisene mellom bankene og at de hittil har prioritert de største bankene. Per i dag er det rundt 130 banker som kan sammenlignes i tjenesten.

– Jo mindre bankene er, jo mindre attraktive er de. Vi har prioritert de største bankene og bankgrupperingene. Målet er å lage en tjeneste alle kan bruke, men vi har prioritert bankene med største markedsandel, sier Noss.

DNB blokkerer sine kunder fra Renteradar.no 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch