Analytiker tror på nytt Bank Norwegian-bud

Bankanalytiker Johan Ström tror ikke svenske Nordax gir opp frieriet så lett, og tror at det vil komme et nytt bud på Bank Norwegian.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Det er to alternativer. Øke budet eller walk-away, sier bankanalytiker Johan Ström i Carnegie, til Finansavisen.

Etter flere hemmelige fremstøt ble det tidligere i mars kjent at Nordax Bank ønsket å by 17,8 milliarder kroner for alle aksjene i Norwegian Finans Holding (NFH), morselskapet til Bank Norwegian.

Flere av de store aksjonærene i Bank Norwegian har i ettertid kritisert budstørrelsen fra Nordax som var 95 kroner per aksje, og også styret i den norske forbrukslånsbanken har fulgt opp med å anbefale aksjonærene å stemme nei til eventuelt bud fra Nordax.

Fredag i forrige uke gikk Nordax selv ut og opplyste om at de trekker det opprinnelige tilbudet.

Stöm mener at budet på nærmere 18 milliarder ikke er så dårlig som mange skal ha det til. Likevel tror han at det er mest sannsynlig at det vil komme et nytt bud fra svenskene.

– Jeg tror Nordax vil bruke tiden godt for å finne ut hvordan de kan få mest mulig verdier ut av dette. Nordic Capital kommer ikke til å forhaste seg her. Samtidig så leverer Bank Norwegian godt og hvis den europeiske ekspansjonen blir bra så blir ikke banken billigere, sier Ström til Finansavisen.

Bank Norwegian ser mot Syden

Styreleder i Bank Norwegian: – Budet er ikke attraktivt nok for aksjonærene

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også