MDG er kritisk til avtalen mellom Harstad og Danske Bank

Kommunestyrerepresentant for MDG Harstad mener at kriteriene i anbudsprosessen burde inneholdt miljø og bærekraft.
Foto: Thomas Borberg/Digital foto
Foto: Thomas Borberg/Digital foto

Kommunestyrerepresentant for MDG Harstad, Hanne Gideonsen, er kritisk kriteriene som lå til grunn da Danske Bank vant hovedbankavtale med kommunen, skriver iHarstad.

Selv om Danske Banks totalpris var beregnet til å være 1,5 millioner kroner enn nest beste totalpris, mener Gideonsen det er overraskende at administrasjonen ikke har vektlagt miljø og bærekraft i vurderingen. Ifølge avisen viser hun til at kommunestyret 11. juni vedtok at i offentlige anskaffelser og organisasjonen skal det settes krav til miljø, klima og bærekraft.

Som FinansWatch har skrevet tidligere valgte Harstad kommune nylig å inngå en treårig hovedbankavtale med Danske Bank, etter fire år med DNB som hovedbank.

– I et slikt anbud burde kommunens og posisjonens mål tas inn som en del av kriteriene. Og kanskje burde politikerne vært involvert i prosessen, sier Gideonsen til iHarstad.

Banksjefene i DNB og SpareBank 1 Nord-Norge, mener ifølge avisen at de kunne nådd opp i anbudet om Harstad kommune dersom kriteriene også inneholdt miljø og bærekraft. Gideonsen tar nå saken til kommunestyret 25. mars og ønsker svar fra ordføreren på kritikken.

– Flere andre store norske kommuner og fylkeskommuner landet over har inngått lignende samarbeid med oss den siste tiden, noe som viser at vi har et totaltilbud til denne typen aktører som anses som både attraktivt og helhetlig, sier pressesjef i Danske Bank Norge, Øystein Schmidt, til iHarstad.

En stor del av kundeveksten i Danske Bank skyldes nye hovedbankavtaler

Danske Bank snappet storkommune fra DNB: – En attraktiv og stor offentlig kunde  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også