Bankbytte gir kommune 13 millioner i inntekter

Etter fire år bytter Harstad Kommune ut DNB som hovedbank. Kommunen sier de får en rentegevinst og besparelser på 200.000 årlige inn- og utbetalinger.
Foto: Thomas Borberg/Digital foto
Foto: Thomas Borberg/Digital foto

Etter fire år med DNB som hovedbank, har Harstad kommune nylig inngått en treårig hovedbankavtale med Danske Bank. Kommunen har opsjon på å forlenge avtalen med ytterligere ett år.

Selv om innbyggerne ikke vil bli berørt av bankbyttet, sier økonomisjef John G. Rørnes i Harstad kommune at kommunen får flere fordeler.

– Det dreier seg blant annet om rentegevinst samt besparelser på kommunens om lag 200.000 inn- og utbetalinger årlig. Denne avtalen vil gi kommunen netto inntekter på cirka 13 millioner kroner, alt inkludert da kommunen får vesentlig mer i renteinntekter av våre bankinnskudd enn vi betaler i gebyrer og provisjoner, sier Rørnes til Harstad Tidende.

Som en del av avtalen skal Danske Bank bistå kommunen med prosessen som de snart skal i gang med å bytte økonomisystem.

– Dette er selvsagt en omfattende prosess for en kommune. Banken har god erfaring fra det offentlige og slike prosesser generelt, sier Rørnes.

Han sier at de vurderte totalt tre tilbud, og at den nye avtalen trer i kraft fra 1. april.

–En slik anskaffelse foretas i henhold til lov om offentlige anskaffelser. Da vi lyste ut vårt anbud la vi 50 prosent vekt på pris og 50 prosent vekt på kvalitet, der sistnevnte handlet om tekniske løsninger, service og analyser pluss håndtering av kontanter som blant annet kommer fra parkeringsautomater, sier Rørnes til Harstad Tidende.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også