FinansWatch

Sparebanken Vest lanserer Ildsjelfondet

Sparebanken Vest oppretter et nytt fond som skal gå til lag og organisasjoner med økonomiske problemer, og som sliter med frafall av deltagere og frivillige.

Foto: Eivind Senneset

– Etter et år med uro og uforutsigbarhet er det mange lag og organisasjoner på Vestlandet som blør. Som sparebank vil vi gjøre det vi kan for at de skal komme raskt tilbake til slik det var før pandemien, sier Jan Erik Kjerpeseth, konsernsjef i Sparebanken Vest, i en pressemelding.

Det er flere lag og organisasjoner som melder om økonomiske problemer og også frafall av både deltagere og frivillige, som følge av korona-krisen. Det ønsker banken å være med til å forhindre.

Ildsjelfondet på 100 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest skal derfor gå til aktivitetsstøtte til frivillige lag og organisasjoner innenfor idrett, kultur og utenforskap.

– Nå oppfordrer vi ildsjeler, lag og organisasjoner til å søke Ildsjelfondet om støtte til å dra i gang gode initiativ. Vi håper på en mer normal hverdag fremover, og da trenger vi alle de organisasjonene som bidrar til å skape gode og inkluderende lokalsamfunn på Vestlandet, legger han til. 

Tidligere har Sparebanken Vest delt ut allmennyttige midler med en søknadsfrist 1. april. Ildsjelfondet skiller seg ut med at det ikke opererer med noen søknadsfrist.

– Forhåpentligvis betyr det at organisasjoner som søker får raskere svar og de kan også søke hele året, sier Bjørn Thømt, daglig leder i Sparebankstiftelsen Sparebanken Vest.

Ildsjelfondet kommer i tillegg til Sparebankstiftelsens Koronafond, som ble lansert i mars i fjor. Koronafondet har til nå delt ut i overkant av 60 millioner kroner til mer enn 1.200 frivillige organisasjoner.

Drangedal Sparebank vil vokse mer i Grenland – kutter kostnader med ny bankallianse

Grong Sparebank gjør bærekraftsansettelse for å møte nye forventninger

SpareBank 1 SMN har brukt to av tre koronakroner  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch