FinansWatch

Forvalter aner likheter mellom Bank Norwegian og Entra

Forvalter Leif Eriksrød har kjøpt Bank Norwegian-aksjer for 50 millioner kroner etter at Nordax-budet kom på bordet. Han tror det er en oppside i aksjen uansett hva som skjer med oppkjøpsprosessen.

Fondsforvalter Leif Eiriksrød i Alfred Berg venter at budet på Bank Norwegian vil gi mer riktig prising av banken uansett utfall. | Foto: Alfred Berg (Begge bilder)

I forrige uke kom svenske Nordax på banen med en intensjon om å komme med et bud på aksjene i Norwegian Finans Holding (NOFI), eierselskapet til Bank Norwegian. Budet var på totalt 17,8 milliarder kroner og inkluderte da en premie på 16,5 prosent.

Kursen steg raskt til et nivå godt over dette og det har vært bred enighet om at budet er for lavt til å anbefale aksept.

Fondsforvalter Leif Eriksrød i Alfred Berg har benyttet anledningen til å kjøpe flere aksjer i Bank Norwegian etter budet, for anslagsvis 50 millioner kroner, skriver E24. Det gir fondet hans en posisjon verdt 270 millioner kroner i Bank Norwegian med dagens kurs.

Motivasjonen for kjøpet er at oppmerksomhet fra beilere kan få en underpriset aksje opp på et mer riktig nivå, mener forvalteren.

Eriksrød sier dette minner om Entra-aksjen i vinter. De siste månedene har det vært mye oppmerksomhet rundt et mulig salg av Entra, men selskapet har ikke blitt solgt. Aksjeverdien er imidlertid steget nesten 40 prosent.

– Bare det at det kommer interesse gjør at man får verdiene frem i lyset. Selv et dårlig bud kan medføre at aksjene blir priset der de burde vært priset, sier Eriksrød til E24.

Eriksrød mener Bank Norwegian burde vært priset «langt over 100 kroner», godt over nivået rundt 90 kroner før Nordax-budet.

– Banken har ikke vært priset fullt ut, men når det begynner å komme oppkjøpsforslag på banen er det større sannsynlighet for at vi får mer riktig prising av selskapet – uansett om det blir noe bud eller ikke, sier Eiriksrød.

Nordax overrasket over melding fra NOFI-styret – uenig i at det skaper usikkerhet 

Styreleder i Bank Norwegian: – Budet er ikke attraktivt nok for aksjonærene

Senterpartiet vil beholde norske forbrukslånsbanker

Torstein Tvenge: Alle salg til utlandet forringer det norske kapitalmarkedet 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch