FinansWatch

Nordea-strateg spår ytterligere oppgang for bankene

– Selv om bankene allerede er kjørt i været, er det fortsatt mer potensial igjen når man tar de langsiktige brillene på, mener strateg i Nordea.

Foto: Finn Frandsen

– Selv om bankene allerede er kjørt i været, er det fortsatt mer potensial igjen når man tar de langsiktige brillene på, sier seniorstrateg Simon Kristiansen i Nordea til danske Børsen.

Hittil i 2021 har europeiske bank- og finansaksjer skutt i været, hvor blant annet britiske HSBC er opp 14 prosent, mens BNP Baribas og Banco Santander er opp henholdsvis rundt 20 og 15 prosent. I USA har Dow Jones' indeks for amerikanske banker hittil i år klatret 19 prosent.

Det samme bildet ser vi i det nordiske markedet. Nordea har hittil steget 18 prosent, i likhet med Danske Bank. DNB er opp i underkant av 4 prosent.

Kristiansen tror også at det på sikt vil bli et ytterligere løft for sektoren, etter hvert som konsekvensene og restriksjonene i forbindelse med pandemien vil gi seg.

– Vi beveger oss i et miljø der forbrukerne vil forbruke igjen, hvilket også vil være bra for bankene, mens bedriftene får større gjennomsiktighet om deres fremtid, sier han Kristiansen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch