FinansWatch

Sparebanken Sogn og Fjordane kvitter seg med 20 ansatte

Sparebanken reduserer organisasjonen med frivillige sluttpakker. HR-direktør Eirik Rostad Ness innrømmer at det svir litt, men tror på en mer effektiv modell og at det vil gå bra.

HR-direktør Eirik Rostad Ness i Sparebanken Sogn og Fjordane. | Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Som et ledd i bankens kostnadsprosjekt kutter Sparebanken Sogn og Fjordane 20 årsverk, skriver Finansfokus.

– Dette har gått veldig greit. Vi har tilbudt sluttpakker og kommer til å nå målet om 20 årsverk gjennom en frivillig løsning, sier HR-direktør Eirik Rostad Ness i Sparebanken Sogn og Fjordane, til Finansfokus.

Banken opplyser m at de har gått gjennom hele organisasjonen og kuttet kostnader der de kan. Den siste resten blir tatt gjennom nedbemanning.

Totalt har Sogn og Fjordane 270 ansatte, som tilsier at kuttene innebærer en nedbemanning på rundt syv prosent.

De tillitsvalgte i banken har vært delaktig i prosessen. Selv om hovedtillitsvalgt Marie Heieren ser nødvendigheten for å redusere kostnadene, synes hun at 20 årsverk er litt for mye.

– Vi er glade for at vi kommer i mål med frivillige løsninger. Samtidig er det klart at vi vil merke en så stor reduksjon her hos oss. Det vil bli tøffere for de som er igjen. Nå er det viktig å fortsette prosessen med å finne ut hvordan vi løser oppgavene på best mulig måte, sier Heieren til Finansfokus.

Rentemarginpress prega Sparebanken Sogn og Fjordane 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch