FinansWatch

Analytiker overrasket etter Bank Norwegian-tallene

Bankanalytiker Jan Erik Gjerland er overrasket utviklingen på Oslo Børs og reaksjonen til investorene. Han tror de ønsker å se at Finanstilsynet ikke stikker kjeppene i hjulene atter en gang når det kommer til utbytteforslaget.

Analytiker i ABG Sundal Collier, Jan Erik Gjerland. | Foto: ABG Sundal Collier

– Banken leverte på utbytte, men skuffet litt på resultatet på grunn av noen engangseffekter, men justert for disse var det omtrent som ventet. Summen av dette likte tydeligvis ikke investorene, og det stusser jeg litt på, sier analytiker i ABG Sundal Collier, Jan Erik Gjerland, til Finansavisen.

Norwegian Finans Holding (NFH), som er morselskapet til Bank Norwegian, fikk et resultat etter skatt på 436,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, sammenlignet med 503,9 millioner kroner i samme periode i 2019. Netto renteinntekter endte i samme periode på 1,3 milliarder kroner, mot 1,4 milliarder kroner i 2019.

For hele 2020 fikk konsernet et resultat etter skatt på 1,9 milliarder kroner, mot 2,0 milliarder kroner året før. Netto renteinntekter har samtidig styrket seg fra 5,2 til 5,4 milliarder kroner.

På Oslo Børs er derimot aksjekursen ned nesten 5 prosent onsdag ettermiddag, noe bankanalytikerer reagerer pp. 

– Jeg tror de bør begynne å tenke på å selge misligholdte porteføljer, både for at misligholdsboken ikke skal bli for stor, men også for å vise markedet at de har satt av tilstrekkelig ved at inkassoselskapene er villig til å kjøpe på det nivået som man har skrevet ned til, sier analytikeren.

NFH-konsernet foreslår et utbytte på 6 kroner per aksje og totalt 1,1 milliarder kroner. Det tilsvarer 60,9 prosent av overskuddet i 2020 og 29,6 prosent av det totale overskuddet for de siste to årene. Etter planen foreslår styret at 5 kroner utbetales i mai, mens resten blir utbetalt til aksjonærene i fjerde kvartal.

– Bank Norwegian har skuffet på utbytte før ettersom Finanstilsynet satt ned foten. Denne gangen tror jeg ledelsen har hatt en mye tettere dialog med Finanstilsynet om utbytteforslaget og hvordan man tenker fremover. Jeg tipper markedet ønsker å se at Finanstilsynet ikke stikker kjepper i hjulene atter en gang, men jeg tror risikoen for dette er minimal, sier Gjerland til Finansavisen.

Fjellbanken fikk et tøft fjorår med reiselivet som store kunder

Lillestrømbanken: – Vi vokste mer i 2020 enn vi hadde drømt om

– Vi vinner ikke hver dag, men vi vinner nok ganger til å ha en god vekst 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch