To tiltalt for grovt bedrageri av Husbanken med 32 millioner kroner

Økokrim har tiltalt to menn i 50-årene for omfattende bedrageri av Husbanken og fikk på to år utbetalt lån og tilskudd på mer enn 32 millioner kroner.
Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
NTB

Bedrageriene skal ha skjedd i perioden fra 2015 til 2017 og skal ifølge tiltalen ha foregått ved at den da daglige lederen av selskapet Bopartner AS hadde oppgitt uriktig høye kostnader på til sammen ni låne- og tilskuddssaker. Lovbruddene skal ha skjedd i forbindelse med kjøp og utvikling av eiendommer i Eidsberg, Moss og Hobøl.

Til sammen har Husbanken utbetalt 32.386.000 kroner i forbindelse med søknadene og det ble gitt tilsagn om ytterligere 9.350.000 kroner.

– Både finansieringsbedrageri og misbruk av offentlige støtteordninger er alvorlige straffbare handlinger som er høyt prioritert av Økokrim, sier politiadvokat Susanne Åsheim Ihlebæk i en pressemelding fra Økokrim.

Begge de tiltalte er hjemmehørende på Vestlandet og saken ble først etterforsket av Vest politidistrikt før Økokrim kom inn i bildet. Saken er nå berammet til å holdes i Sogn og Fjordane tingrett i september.

Ifølge tiltalen skal mennene ha oppgitt langt høyere kjøpsverdi på tomtene de kjøpte og senere bebygde, noe som ga et uriktig bilde av kostnadene utbyggerne hadde hatt med å utvikle eiendommene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også