FinansWatch

SpareBank 1 Nord-Norge setter av 10 millioner til grønn omstilling av reiselivet

Banksjef Ulf Tore Isaksen har flere reiselivsbedrifter i porteføljen sin, og synes flere har vist en sterk evne til rask omstilling i løpet av det siste året.

SpareBank 1 Nord-Norge har gjennom Samfunnsløftet viet ekstra oppmerksomhet til reiselivet. Ifølge Altaposten har nå banken bestemt seg for å sette av inntil 10 millioner kroner som bedrifter innen reiselivet kan søke støtte fra.

Ifølge banken skal pengene bidra til en bærekraftig og grønn omstilling av reiselivet i Nord-Norge.

– Vi opplever at næringa har stor evne til midlertidig omstilling, sier banksjef for bedriftsmarkedet i Finnmark, Ulf Tore Isaksen, til Altaposten.

Isaksen sier at området er stort på reiseliv, og er en synlig del av næringslivsporteføljen til banken. Banksjefen sier at det er mange i reiselivsnæringen som har bedt banken om avdragsfrihet. I tillegg har mange både har redusert kostnadene og søkt om statsgaranterte lån.

– I dag vet vi at det er 10 millioner som skal gå til bedrifter som produserer opplevelser for gjester, til samarbeid og utvikling av produkter, slik at gjestene blir litt lengre hos oss, sier han til avisen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch