SpareBank 1 Nord-Norge setter av 10 millioner til grønn omstilling av reiselivet

Banksjef Ulf Tore Isaksen har flere reiselivsbedrifter i porteføljen sin, og synes flere har vist en sterk evne til rask omstilling i løpet av det siste året.

SpareBank 1 Nord-Norge har gjennom Samfunnsløftet viet ekstra oppmerksomhet til reiselivet. Ifølge Altaposten har nå banken bestemt seg for å sette av inntil 10 millioner kroner som bedrifter innen reiselivet kan søke støtte fra.

Ifølge banken skal pengene bidra til en bærekraftig og grønn omstilling av reiselivet i Nord-Norge.

– Vi opplever at næringa har stor evne til midlertidig omstilling, sier banksjef for bedriftsmarkedet i Finnmark, Ulf Tore Isaksen, til Altaposten.

Isaksen sier at området er stort på reiseliv, og er en synlig del av næringslivsporteføljen til banken. Banksjefen sier at det er mange i reiselivsnæringen som har bedt banken om avdragsfrihet. I tillegg har mange både har redusert kostnadene og søkt om statsgaranterte lån.

– I dag vet vi at det er 10 millioner som skal gå til bedrifter som produserer opplevelser for gjester, til samarbeid og utvikling av produkter, slik at gjestene blir litt lengre hos oss, sier han til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også