Eika Gruppen betaler 70 prosent av resultatet i utbytte

Konsernresultatet løftes av en sterk utvikling i skadeforsikring. Nå kanaliseres overskuddet tilbake til lokalbankene i alliansen. – En utdeling fra Eika Gruppen AS vil derfor bidra til å styrke soliditeten i eierbankene, uttaler Eika Gruppen.
Hege Toft Karlsen er konsjernsjef i Eika Gruppen. | Foto: Eika Gruppen
Hege Toft Karlsen er konsjernsjef i Eika Gruppen. | Foto: Eika Gruppen

Eika Gruppens resultat for fjerde kvartal i 2020 var på 159 millioner før skatt mot 235 millioner i 2019. Resultatet for 2020 endte på 684 millioner mot 700 millioner under samme periode i fjor. Resultatet gir egenkapitalavkastning på 22,6 prosent.

Bankens netto renteinntekter i kvartalet var på 89 millioner kroner mot 114,5 millioner kroner under samme kvartal i fjor. Renteinntektene for året samlet under ett endte på 381,3 millioner kroner mot 445,2 millioner kroner i fjor.

Eika Gruppens premieinntekter endte på 709,8 millioner kroner i fjerde kvartal i 2020, som er en oppgang fra 637,4 millioner kroner under samme kvartal i fjor. Premieinntektene for året sett under ett endte på 2,7 milliarder kroner opp fra 2,4 milliarder i 2019.

Det viktigste bidraget til det gode resultatet for i 2020 er solide tall fra forsikringsvirksomheten, står det i pressemeldingen.

– Eika Gruppens gode resultat i 2020 kommer av de sterke samspillseffektene vi har i alliansen. Solide leveranser av produkter og tjenester fra Eika Gruppen som bidrar til konkurransedyktige og offensive lokalbanker med kompetente medarbeidere bidrar hver eneste dag til å styrke norske lokalsamfunn. I et krevende år for mange person- og bedriftskunder har lokalbankens lokale tilstedeværelse bidratt til at deres posisjon er ytterligere styrket. Nærheten til og omsorgen for kunder som blir rammet når ulykken inntreffer er ytterligere bekreftet etter den tragiske ulykken i Gjerdrum der mange kunder ble rammet, sier konsernsjef Hege Toft-Karlsen i en kommentar.

Oppgangen i aksjemarkedene og kundenes sparing bidro til et godt resultat for sparing og plasseringsvirksomheten, men finansieringsvirksomheten er det av konsernets selskaper som er hardest rammet av pandemien, med fall i kortomsetningen og nedgang i rentebærende kreditt.

Betaler solid utbytte

Styret foreslår å utbetale 70 prosent av konsernets resultat, noe som vil tilsvare NOK 14,75 per aksje. «Utbyttet fra Eika Gruppen AS kommer i all vesentlighet fra resultater i skadeforsikringsvirksomheten som så kanaliseres ut til aksjonærene som i hovedsak lokalbankene i Eika Alliansen. En utdeling fra Eika Gruppen AS vil derfor bidra til å styrke soliditeten i eierbankene,» skriver banken i pressemeldingen.

Eika Alliansen har Norges mest fornøyde bedriftskunder 

Skadeforsikring løfter Eika-resultatene det

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også