FinansWatch

Styret i Goldman Sachs straffer ledelsen med lønnskutt etter korrupsjonsaker

Goldman Sachs har vært involvert i flere store korrupsjonssaker de siste årene. Nå må toppsjefen og ledergruppen betale tilbake en sum i milliardklassen for manglende kontroll.

Goldman Sachs-sjef David Solomon må tilbakebetale 10 millioner kroner av lønn og kompensasjon for 2020 etter korrupsjonsavsløringer. | Foto: TB scanpix/AP

For toppsjef Davis Solomon medfører sanksjonen et samlet kompensasjonskutt på 36 prosent for 2020. I kroner og øre er det snakk om 10 millioner dollar.

Goldman Sachs har blitt avslørt i å ha utbetalt over 1,6 milliarder dollar i bestikkelser i blant annet Malaysia mellom 2009 og 2014. Disse pengene trekkes nå fra ledergruppens lønn og kompensasjoner, melder banken i en børsmelding.

Sanksjonen tildeles Solomon og to andre toppsjefer i selskapet, til tross for at de ikke hadde noen direkte involvering i saken. Men det er også andre ledere som blir belastes som hadde kjennskap til de ulovlige aktivitetene. Banken forhandler også med tidligere ansatte som var involvert i saken.

Goldman Sachs fikk drømmeslutt på mareritt-året

Goldman Sachs tror på utbyttefest for DNB

Deutsche Bank godtar bot på 840 millioner kroner.  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch