Styret i Goldman Sachs straffer ledelsen med lønnskutt etter korrupsjonsaker

Goldman Sachs har vært involvert i flere store korrupsjonssaker de siste årene. Nå må toppsjefen og ledergruppen betale tilbake en sum i milliardklassen for manglende kontroll.
Goldman Sachs-sjef David Solomon må tilbakebetale 10 millioner kroner av lønn og kompensasjon for 2020 etter korrupsjonsavsløringer. | Foto: TB scanpix/AP
Goldman Sachs-sjef David Solomon må tilbakebetale 10 millioner kroner av lønn og kompensasjon for 2020 etter korrupsjonsavsløringer. | Foto: TB scanpix/AP

For toppsjef Davis Solomon medfører sanksjonen et samlet kompensasjonskutt på 36 prosent for 2020. I kroner og øre er det snakk om 10 millioner dollar.

Goldman Sachs har blitt avslørt i å ha utbetalt over 1,6 milliarder dollar i bestikkelser i blant annet Malaysia mellom 2009 og 2014. Disse pengene trekkes nå fra ledergruppens lønn og kompensasjoner, melder banken i en børsmelding.

Sanksjonen tildeles Solomon og to andre toppsjefer i selskapet, til tross for at de ikke hadde noen direkte involvering i saken. Men det er også andre ledere som blir belastes som hadde kjennskap til de ulovlige aktivitetene. Banken forhandler også med tidligere ansatte som var involvert i saken.

Goldman Sachs fikk drømmeslutt på mareritt-året

Goldman Sachs tror på utbyttefest for DNB

Deutsche Bank godtar bot på 840 millioner kroner.  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også