Goldman Sachs fikk drømmeslutt på mareritt-året

Den amerikanske storbanken Goldman Sachs gjorde alle forventninger til skam og fikk et resultat som ligger 62 prosent over forventningene.
Goldman Sachs-sjef David Solomon er smørblid etter å ha knust alle forventninger i fjerde kvartal. | Foto: NTB/AP Photo/Andy Wong
Goldman Sachs-sjef David Solomon er smørblid etter å ha knust alle forventninger i fjerde kvartal. | Foto: NTB/AP Photo/Andy Wong

Goldman Sachs rapporterer inntekt per aksje i fjerde kvartal på 12,08 dollar. Det er 61,71 prosent høyere enn konsensusforventningene på 7,47 dollar per aksje.

Omsetningen endte på 11,74 milliarder dollar i kvartalet, 1,75 milliarder over estimatene og en økning på 18 prosent fra samme periode i 2019.

Den største rosinen i regnskapspølsa til Golman Sachs var finansinntektene. Inntekter fra aksjehandel steg med 40 prosent til 2,4 milliarder dollar.

Til gjengjeld så de en lavere økning i renteinntektene som økte med seks prosent til 1,88 milliarder dollar. Dette var under forventningene og 25 prosent lavere enn i tredje kvartal i fjor.

Styreformann og administrerende direktør David M. Solomon kommenterer tallene slik:
– Det var et utfordrende år på mange fronter og jeg er svært stoltav hvordan våre folk har hjulpet kunene med å møte den økonomiske uroen pandemien bragte med seg og den ekstrene markedsvolatiliteten vi har opplevd de siste månedene. Våre folk tilpasset seg på beundringsverdig vis både profesjonelle og personlige utfordringer samtidig som de jobbet hjemmefra eller i radikalt endrede kontorlokaler[...] Vi håper dette året bringer sårt trengt stabilitet og en pustepause fra pandemien, men vi er forberedt på å håndtere et bredt spekter av utfall og godt posisjonert til å møte kundenes behov, skriver Solomon i rapporten.

Andre storbank med knalltall

I forrige kom også JP Morgan Chase & Co med sine kvartalstall. Også disse lå over forventningen, om enn i litt mindre grad enn Golman Sachs. Omsetningen endte på 29,2 milliarder dollar, en halv milliard over forventningene.

Inntekten per aksje ble 3,79 dollar som en 1,27 dollar over ventede 2,62 dollar per aksje.

Den norske resultatsesongen er ennå noen dager unna. De fleste norske bankene rapporterer sine kvartalstall i starten av februar.

Jæren Sparebank endrer vedtektene for å kunne betale kundeutbytte

Analytiker har kjempetro på banksektoren

Swedbank-styret foreslår utbytte på 4,35 kroner per aksje

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også