Norsk ambassadør stiller spørsmålstegn ved Danske Banks anti-hvitvaskingsarbeid

Norges ambassadør til Danmark stiller spørsmål ved Danske Banks hvitvaskingsarbeid. Nå har hun sendt brev til styrelederen i Danske Bank.
Karsten Dybvald, styreleder i Danske Bank, har fått et skarpt brev av Norges ambassadør i Danmark, Aud Kolberg. | Foto: Jens Dresling
Karsten Dybvald, styreleder i Danske Bank, har fått et skarpt brev av Norges ambassadør i Danmark, Aud Kolberg. | Foto: Jens Dresling

Aud Kolberg som jobber som Norges ambasadør til Danmark, reagerer på hvordan Danske Bank jobber med anti-hvitvask. Det skriver Dagens Næringsliv. I et brev til styrelederen i Danske Bank, Karsten Dybvad, skriver hun følgende:

«Jeg er fullstendig innforstått med at det er et internasjonalt regelverk og at utenlandske ambassader og ambassadører skal følges opp på en særskilt grundig måte. Men den måten den Danske Bank håndterer dette regelverk på skaper sterke reaksjoner hos mange av oss ambassadører»

Kolberg har måtte svare på spørsmål om hennes private økonomi og ambassadens offisielle konti, som hun mener har gått over streken. I brevet skriver hun at hun hadde en langt bedre opplevelse med DNB.

– Jeg opplever det for eksempel litt intimiderende når de går langt inn i spørsmål om hvor mye penger jeg gir til barna mine. Så er noen spørsmål litt komiske, for eksempel om hvor mye cash jeg skal sette inn. Da må jeg kanskje synge og spille på gaten i København, sier hun til DN.

Kolberg mener det hadde vært bedre å ta utgagspunkt i de konkrete transaksjonene.

– De ringer en gang i året med en rekke spørsmål. Jeg overfører penger fra min norske konto til min danske annenhver måned, så jeg kan leve i Danmark. Jeg skulle ønske de tok utgangspunkt i de konkrete transaksjonene, og stilte relevante spørsmål om det.

Konserndirektør Philippe Vollot med ansvar for compliance i Danske Bank svarer følgende:

– Vi arbeider løpende for å forbedre våre prosesser, og vi prioriterer også løpende dialog med ambassadene for å sikre at dette viktige aspektet av våre forretninger også her blir utført både så effektivt og hensynsfullt som mulig.

Flere storbanker i Sverige formaliserer hvitvaskingssamarbeid med politiet

Meglerhus tror fusjon slår positivt ut for Bank Norwegian

Nordea vurderer å flytte over 300 It-stillinger fra Norden og Polen til India – får massiv kritikk 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også