Flere storbanker i Sverige formaliserer hvitvaskingssamarbeid med politiet

Initiativet heter SAMLIT (Swedish Anti-Money Laundering Intelligence Task Force) er et samarbeid mellom Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank.
Foto: PR/Handelsbanken
Foto: PR/Handelsbanken

Handelsbanken etablerte sammen med de fire største bankene i Sverige et initiativ for å samarbeide med politimyndighetene om hvitvasking. Målet er å forbedre identifiseringen av hvitvasking slik at organisert kriminalitet går an å bekjempe gjennom informasjonsdeling, står det i en pressemelding.

Pilotfasen av initiativet har gitt et lovende resultat og bankene og politiet har bestemt at samarbeidet skal formaliseres. 

Initiativet heter SAMLIT (Swedish Anti-Money Laundering Intelligence Task Force) er et samarbeid mellom Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB og Swedbank.

— Organisert kriminalitet er et stort og voksende problem. SAMLIT gir banksektoren nye forutsetninger for å ta et enda større samfunnsansvar for å minimere risikoen for å utnyttes av hvitvasking eller annen økonomisk kriminalitet, sier Hannu Saari, leder for Handelsbankens arbeid med å motvirke finansiell kriminalitet i meldingen.

Leder for det svenske politiets etteretningsenhet er også fornøyd med formaliseringen av initiativet.
— Penger er ofte drivkraften bak organisert kriminalitet. Bankenes samarbeid med politiet har gitt oss mer informasjon som øker evnen til å motvirke økonomisk kriminalitet, særlig stoppe og avsløre aktører som står bak alvorlige økonomisk motiverte lovbrudd, sier Linda H Staaf, leder for etteretningsenheten ved politiets nasjonale operative avdeling.

Handelsbanken tar grep mot lavere rentenetto – vil vokse innen private banking

DNB samarbeider med politiet i kampanje mot eldresvindel 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også