FinansWatch

Lokalbank fornøyd med Eikas «gamle» kjernebankpartner

Bankene som trer ut av Eika Gruppen blir sittende igjen med kjernebanksystemet SDC mens Eika velger Tieto. – Det at Eika, med en avvikende strategi i forhold til SDC, trer ut, vil forenkle og ta ned SDCs kostnader, sier styreleder Bjørn Asle Hynne.

Bjørn Asle Hynne er styrelder i LOKALBANK. | Foto: Aasen Sparebank

Bankene i Lokalbank-samarbeidet ser ingen negative konsekvenser ved å bli sittende igjen med SDC som kjernebankpartner, etter at Eika Gruppen før jul kunngjorde at SDC skal byttes ut med TietoEvry. Det skriver Finansfokus.

– Da vi sa opp avtalen med Eika Gruppen, var det blant annet fordi at vi mente Eika måtte redusere it-kostnadene med 250 millioner kroner. Dette hevdet de ikke var mulig, men vi erfarer nå at de skal gjøre dette gjennom en konvertering, sier lederen for de ti samarbeidende sparebankene, Bjørn Asle Hynne, til Finansfokus.

Hynne sier at Eikas oppsigelse av avtalen med SDC ikke skaper praktisk ekstraarbeid for Lokalbank.

– Dette vil selvsagt påvirke SDC, men det er lagt en plan som ikke øker kostnadene eller hemmer utviklingen for de gjenværende bankene. Det at Eika, med en avvikende strategi i forhold til SDC, trer ut, vil forenkle og ta ned SDCs kostnader. Når vi nå selv har fått erfaring med hvordan det er å drive utvikling med SDC, viser det seg å være lettere enn det vi har fått av inntrykk gjennom Eika, sier Hynne.

Voss Veksel- og Landmandsbank bytter IT-leverandør til TietoEVRY 

Eikas avtale med TietoEVRY er signert 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch