Eikas avtale med TietoEVRY er signert

Den nye it-avtalen skal sikre medlemsbankene en kostnadseffektivisering på inntil en kvart milliard per år.
Fra venstre: Hans Kristian Glesne, styreleder Eika Gruppen og Banksjef i Skue Sparebank, Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Eika Gruppen og Christian Pedersen, Norgessjef i TietoEVRY. | Foto: Eika Gruppen
Fra venstre: Hans Kristian Glesne, styreleder Eika Gruppen og Banksjef i Skue Sparebank, Hege Toft Karlsen, konsernsjef i Eika Gruppen og Christian Pedersen, Norgessjef i TietoEVRY. | Foto: Eika Gruppen

Denne uken meldte Eika Gruppen at de hadde inngått en opsjonsavtale med TietoEVRY om et strategisk samarbeid om kjernebanksystemer. Avtalen ble fredag formelt signert, skriver Eika Gruppen i en pressemelding.

Som tidligere forespeiles alliansebankene en årlig kostnadseffektivisering på rundt 40 prosent, eller 220 til 250 millioner kroner.

Løpetiden for avtalen er fem år, med mulighet for maksimalt fire år forlengelse.

– Kundene stiller stadig større forventninger til våre digitale løsninger og tjenester. Vi er derfor glade for å kunne annonsere et strategisk partnerskap med TietoEVRY. Avtalen vil styrke Eika-bankenes langsiktige konkurransekraft gjennom betydelig kostnadseffektivisering, styrket utviklingskraft og økt strategisk fleksibilitet. Dette vil forsterke våre muligheter til å fortsatt være en positiv drivkraft for vekst og utvikling for våre kunder, våre ansatte og våre lokalsamfunn, sier styreleder i Eika Gruppen og adm. banksjef i Skue Sparebank Hans Kristian Glesne i pressemeldingen.

53 av de selvstendige bankene i alliansen har tilsluttet seg avtalen etter respektive styrebehandlinger.

Arbeidet med en konverteringsplan starter rett over nyttår og man regner med å ha alle bankene over på nye systemer i løpet av 2022 og 2023.

Eika Alliansen inngår opsjonsavtale med TietoEvry om fremtidig kjernebankløsning

Andreassen om utbytte-anmodning: – Det er ikke et godt botemiddel

Ny nasjonal risikovurdering om hvitvasking og terrorfinansiering – bankene vurderes til høy risiko 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også