Tillitsvalgte om Sparebank 1s sparesatsning: – Dette er en satsing, og ikke et sparetiltak, så vi er positive.

Mari Vedvik som er tillitsvalgt i ODIN forvaltning mener den nye sparesatsningen til Sparebank 1-bankene er positiv og kan skape flere og mer spennende arbeidsplasser.
Arkivbilde. Sparebank 1s nye sparesatsning blir godt mottatt av tillitsvalgte. | Foto: Magnus Eidem
Arkivbilde. Sparebank 1s nye sparesatsning blir godt mottatt av tillitsvalgte. | Foto: Magnus Eidem

I slutten av november skrev FinansWatch om 14 SpareBank 1-banker som går sammen om å etablere et nytt selskap for sparing.

Det nye selskapet blir et morselskap i et konsern der Odin, Sparebank 1 Kapitalforvaltning og Sparebank 1 Verdipapirservice skal organiseres inn, med totalt rundt 100 medarbeidere.

I følge Finansfokus er de tillitsvalgte positive til satsningen.

– Det er positivt at flere miljø samles og at vi kan styrke fagmiljøet. Dette er en satsing, og ikke et sparetiltak, så vi er positive. Vi tror det vil bli mulighet for nye jobber og for å ansette flere. Jeg tenker at dette er veldig spennende, sier tillitsvalgt i Finansforbundet i ODIN Forvaltning Mari Vedvik.

Hun forteller at de har hatt god dialog med ledelsen og regner med å bli tatt med i prosessen videre.

Tillitsvalgte i sparebank1 Kapitalforvaltning, John Fredrik Kvalsund er også positiv:

– Vi er positivt innstilt til at det satses med en målsetting om å ta en større del av totalmarkedet. Informasjonen vi har fått så langt tilsier at det ikke er planer om kutt, men at vi har et mål om å vokse, sier Kvalsund.

Ronni Møller Pedersen som blir administrerende direktør i det nye selskapet tror det kan bli flere ansettelser fremover.

– Jeg tror vi er flere ansatte om et år enn vi er nå. Vi er aldri skråsikre, men tanken er at dette er et vekstcase der vi har mål om å bli stor og sterk og ta posisjon. Digitalisering for å skape gode brukeropplevelser for kundene, er en del av det. Og selv om effektivisering er en del av digitaliseringens egenart, tenker vi ikke at dette skal være en måte å spare stillinger på. Hovedmålet vårt er å skape markedets beste kundeopplevelse, sier Møller Pedersen.

Sparebank 1 vil samle alle spareaktiviteter i nytt selskap

SpareBank 1-bankene etablerer nytt selskap for å satse på sparing

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter