FinansWatch

Analytikere har sterk tro på omstrukturert regionbank i Nord-Norge

Norske bankanalytikere venter seg mye av Sparebank 1 Nord-Norge etter fjorårets omstrukturering. I tillegg snakkes det i gangene om et fusjonsrykte.

Konsernsjef Liv B. Ulriksens omstrukturering får analytikerne til å gni seg i hendene. | Foto: Marius Fiskum

Sparebank 1 Nord-Norge (SNN) gjorde to strukturelle endringer i 2020. Den ene var å avvikle 16 av 31 ulønnsomme filialer i regionen, det andre var å selge fire filialer til Helgeland Sparebank samtidig som SNN kjøpte 19,99 prosent av egenkapitalbevisene i Helgeland Sparebank.

– SpareBank 1 Nord-Norges inntog i Helgeland Sparebank vitner om at appetitten for strukturelle endringer er til stede. At banken skal ta noen nye steg, samtidig som at den er eksponert mot en attraktiv økonomi etter corona, gjør at dette er mer enn en traust og trygg havn – dette er et egenkapitalbevis med litt hot spice, sier analytiker Johan Ström i Carnegie til Finansavisen.

Analytikerne gleder seg ifølge Finansavisen til synergiene slår inn for fullt i 2022 og gjør SNN til en mer lønnsom bank for eierne av egenkapitalbevisene. Men noen av dem håper også, ifølge Finansavisen, at det skal innledes fusjonssamtaler med den største regionbanken lenger sør, Sparebank 1 SMN.

– En potensiell deal med SpareBank 1 SMN er en het potet – den fusjonen ville skapt en kanonbank!, sier Joakim Svingen i Arctic Securities til avisen.

Lokalkontorene er selve DNA-et til sparebankene mener Sparebank 68° Nord 

Nordnorske lokalsamfunn reagerer på Sparebank 1 Nord-Norges filialkutt 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch