FinansWatch

Nordnorske lokalsamfunn reagerer på Sparebank 1 Nord-Norges filialkutt

Til tross for et resultat på over en milliard kroner første halvår i år, vil Sparebanken 1 Nord-Norge halvere antall filialer i Nord-Norge. Det møter reaksjoner i lokalsamfunn som blir stående helt uten lokale bankkontorer.

Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB

Sparebank 1 Nord-Norge har varslet at den vil legge ned 16 av 31 bankkontorer. Ingen av de stedene som blir rammet av nedleggingen har alternative banker å gå til, skriver Klassekampen.

Både Arild Olsen, leder for lokalstyret i Longyearbyen på Svalbard, og Tana-ordfører Helga Pedersen, reagerer sterkt på nyheten.

– Vi kan ikke sette oss i en bil og kjøre til neste bank, sier Olsen, som mener det er svært viktig å ha en finansiell institusjon på Svalbard. Han er også bekymret for hva dette betyr med tanke på arbeidsplasser.

Tana-ordfører Helga Pedersen stiller også et stort spørsmålstegn ved at banken vil legge ned filialen i hennes kommune.

– For å si det forsiktig: Dette er svært uheldig. Det er også veldig overraskende, sier Pedersen, som allerede har tatt kontakt med styreleder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i anledning saken.

Kommunikasjonssjef Stein Vidar Loftås i Sparebank 1 Nord-Norge forsikrer at både privatkunder og næringslivet er i trygge digitale hender.

Han sier at bortsett fra Svalbard vil 94 prosent av befolkningen i nord ha en bank innenfor en times kjøretur, mens alle vil kunne nå et kontor med en biltur på tre timer.

Konsernsjef Liv B. Ulriksen: – Alle kontorene vi legger ned har hatt veldig lite kundetrafikk

SpareBank 1 Nord-Norge stenger 16 av 31 bankkontorer – får en årlig besparelse på 40 millioner kroner 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch