Santander med sitt første tap i historien

Santander sliter i det amerikanske markedet. I år går de for første gang i minus, siden selskapet ble etablert for 163 år siden. Det skriver Financial Times.
Santander ser fremdeles det amerikanske markedet som strategisk, selv etter tapene i år. | Foto: picture alliance / NurPhoto
Santander ser fremdeles det amerikanske markedet som strategisk, selv etter tapene i år. | Foto: picture alliance / NurPhoto

Santander som etablerte seg i USA i 2006 ser ut til å ha det tøft nå. De har 620 filialer i USA og 142 dollar i eiendeler, og operer med en blanding som personbank, private banking, investeringsbank og forbruksfinansiering.

Santanders amerikanske privatbank er atskilt fra den mer lønnsomme enheten for forbruksfinansiering, som i følge Financial Times ble rammet av et oppgjør på 550 millioner dollar, for løse påstander om villedende utlån tidligere i år. De skriver videre at privatbanken til Santander har gått i stykker i sommer, da den bidro til Santanders første tap i sin 163 år lange historie.

En av topplederne uttalte at Santander anerkjente behovet for å balansere sin amerikanske virksomhet, der forbrukslånene er mer lønnsomme og større enn bankaktivitetene. Det motsatte av Santanders profilering i Europa. Men de har ikke trukket seg ut av den grunn. De har heller valgt å utvide den amerikanske virksomheten.

– Vi ser fortsatt USA som strategisk, fordi markedet er utviklet og har vekst. I motsetning til i Europa, hvor banken har liten vekst, sa administrerende direktør i Santander til Financial Times.

Deutsche Bank: nordiske banker har fått en lovende start på tredje kvartal 

Santander Consumer Bank AS øker utlåns- og renteinntektene etter oppkjøp av Forso Nordic AB

Santander: Første halvår var svært utfordrende

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også