Santander Consumer Bank AS øker utlåns- og renteinntektene etter oppkjøp av Forso Nordic AB

Santander Consumer Bank AS og Santander Consumer Bank Nordic Group har økt utlåns- og renteinntektene med 20,4 milliarder kroner etter tredje kvartal.
Santander Consumer Bank har økt innskuddsvolumene med 19 prosent fra utgangen av 2019. Det er fortsatt den største finansieringskilden i konsernet. | Foto: Santander
Santander Consumer Bank har økt innskuddsvolumene med 19 prosent fra utgangen av 2019. Det er fortsatt den største finansieringskilden i konsernet. | Foto: Santander

Konsernets utestående lån til kunder var 185,7 milliarder kroner i tredje kvartal i år, sammenlignet med 165,6 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Nettorenteinntekter økte fra 1 832 millioner kroner i tredje kvartal i 2019, til 1 889 milloner kroner i tilsvarende periode  år.

Økningen i utlån og renteinntekter skyldes i hovedsak oppkjøpet av Forso Nordic AB med en nåværende utestående portefølje på 8 milliarder kroner og en svakere krone som ga en positiv valutaeffekt.

Covid-19 pandemien har påvirket bilmarkedet og gitt en reduksjon i nybilsalget. Bruktbilsalget er på linje med 2019. Spesielt har kredittkort transaksjoner blitt påvirket, som følge av endrede kundemønstre og reduksjon i salg av reiser.

Netto nedskrivninger er 1 298 millioner kroner, mot 376 millioner kroner i 2019. Det skyldes et mindre salg av lån sammenlignet med i fjor. I år er gevinsten på 250 millioner kroner mot 875 millioner i fjor. Årsaken til de økte tapene forklares med innregning av spesifikke reserver på 85 millioner kroner relatert til COVID-19 situasjonen.

Innskuddsvolumene har økt med 19 prosent fra utgangen av 2019 og er fortsatt den største finansieringskilden i konsernet.

Santander: Første halvår var svært utfordrende

SSB: – Svakere resultat for bankene

MyBank fikk et tap på 11,9 millioner kroner  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også