FinansWatch

Santander Consumer Bank AS øker utlåns- og renteinntektene etter oppkjøp av Forso Nordic AB

Santander Consumer Bank AS og Santander Consumer Bank Nordic Group har økt utlåns- og renteinntektene med 20,4 milliarder kroner etter tredje kvartal.

Santander Consumer Bank har økt innskuddsvolumene med 19 prosent fra utgangen av 2019. Det er fortsatt den største finansieringskilden i konsernet. | Foto: Santander

Konsernets utestående lån til kunder var 185,7 milliarder kroner i tredje kvartal i år, sammenlignet med 165,6 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Nettorenteinntekter økte fra 1 832 millioner kroner i tredje kvartal i 2019, til 1 889 milloner kroner i tilsvarende periode  år.

Økningen i utlån og renteinntekter skyldes i hovedsak oppkjøpet av Forso Nordic AB med en nåværende utestående portefølje på 8 milliarder kroner og en svakere krone som ga en positiv valutaeffekt.

Covid-19 pandemien har påvirket bilmarkedet og gitt en reduksjon i nybilsalget. Bruktbilsalget er på linje med 2019. Spesielt har kredittkort transaksjoner blitt påvirket, som følge av endrede kundemønstre og reduksjon i salg av reiser.

Netto nedskrivninger er 1 298 millioner kroner, mot 376 millioner kroner i 2019. Det skyldes et mindre salg av lån sammenlignet med i fjor. I år er gevinsten på 250 millioner kroner mot 875 millioner i fjor. Årsaken til de økte tapene forklares med innregning av spesifikke reserver på 85 millioner kroner relatert til COVID-19 situasjonen.

Innskuddsvolumene har økt med 19 prosent fra utgangen av 2019 og er fortsatt den største finansieringskilden i konsernet.

Santander: Første halvår var svært utfordrende

SSB: – Svakere resultat for bankene

MyBank fikk et tap på 11,9 millioner kroner  

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch