FinansWatch

Aurskog Sparebank: – Økonomien har gått overraskende bra

Selv om banken fortsatt er spent på langtidsvirkningene, ser de det som er positiv overraskelse at koronapandemien ikke har rammet økonomien hardere.

Aurskog Sparebank | Foto: Aurskog Sparebank

I likhet med andre norske banker stod også Aurskog Sparebank klare til å hjelpe kundene, med offentlige tiltak i verktøykassen, da Norge stengte ned i mars. I retrospekt synes de det har gått overraskende bra.

Det sier avdelingsleder Hilde Høilund og markedssjef Helene Enger Skjønnhaug i Aurskog Sparebank til avisen Raumnes.

Desember måned har vært tilnærmet normal for Aurskog.

– En del privatpersoner har søkt avdragsfrihet, og det er fortsatt mange som er permitterte. Men folk har vært flinke til å stramme inn, sier Høilund, som også setter pris på at folk har handlet lokalt for å støtte det lokale næringslivet.

Mange av bankens kunder har kuttet i forbruksgjelden, men som i resten av landet er det flere som har økt lånegraden på boliglånet. Men de tre heteste temaene når kundene ringer kundesenteret handler ikke om korona, men arveloven, egen pensjonskonto og fremtidsfullmakter.

I tillegg er sparing blitt populært.

– Sparing har tatt litt av. Situasjonen vi har vært i, har vært en gylden anledning til å tenke på dette. Sparing er en god idé. Det har vært et vilt år for sparing i fond egentlig. Her har vi knekt en kode nå, sier Høilund.

For Aurskog har pandemien hjulpet folk til en bedre bevissthet.

– Det er morsomt for oss, vi har sagt dette er viktig. Nå har vi endelig nådd fram, sier Skjønnhaug.

Pensjonsrådgiver slakter Krons pensjonstest: – Fordummende

Innlegg: Utbytte til besvær

Sandnes Sparebank: – Profitt går ofte foran kundens beste og det vil vi også kunne se i markedet for restrukturering av gjeld 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch