Resurs Bank selger forfalte fordringer til en verdi av 500 millioner svenske kroner

Resurs Bank har inngått avtaler med ukjente, internasjonale investorer og selger sine forfalte fordringer til en verdi av 500 millioner svenske kroner.
Nisjebanken Resurs Bank selger sine forfalte fordringer til en verdi av 500 millioner svenske kroner. | Foto: Resurs Bank
Nisjebanken Resurs Bank selger sine forfalte fordringer til en verdi av 500 millioner svenske kroner. | Foto: Resurs Bank

Resurs Bank selger forfalte fordringer til ledende internasjonale investorer. Nisjebanken har avdeling og kontorer i Norge, og omlag seks millioner privatkunder.

Nå har de inngått en avtale med ukjente, men ledende internasjonale investorer. Avtalen går ut på salg av Resurs Banks forfalte fordringer, til en bruttoverdi på litt over 500 millioner svenske kroner.

Salget forvents å gjennomføres i slutten av fjerde kvartal i år, som et ledd i strategien Resurs Bank la høsten 2018. Strategien innebærer å selge forfalte fordringer kontinuerlig (såkalt forward flow) i komibinasjon med å selge deler av eksisterende utestående låneporteføljer, under de rette forholdene.

I følge en pressemelding har salget en positiv innvirkning på Resurs Banks kapitalbehov og likviditet, samtidig som det er inntjeningsnøytralt.

– Det er et styrketegn at vi, gitt den rådende markedssituasjonen, kan gjennomføre denne typen transaksjoner med ledende internasjonale investorer. Dette viser at vi har god kvalitet på våre underliggende eiendeler og at vi har høy tillit i markedet, sier Stefan Noderen, kredittsjef i Resurs Bank.

Resurs Bank ansetter nordisk bærekraftsjef

Bankanalytiker: Konkurransen mellom forbrukslånsbanker har økt det siste året

Folkefinansieringsformidleren Kameo har lånt ut 1 milliard kroner 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter