FinansWatch

Sparebank 1 Nord-Norge har gitt to millioner til å lyse opp mørketiden

Mangel av både dagslys og snø i kombinasjon med en høst preget av sosial nedstengning har ført til en ekstra satsning på belysning i Bodø Sentrum.

Sparebank 1 Nord-Norge har gitt 100.000 kroner til mørketidsbelysning i Bodø Sentrum. Banksjef i Salten Bertil Sandvi Aas (t.v.) og ordfører i Bodø kommune Ida Pinnerød. | Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Sparebank 1 Nord-Norge har gitt Bodø kommune 100.000 kroner til mørketidslys i Bodø Sentrum, skriver Bodø kommune på sine hjemmesider.

– Det er viktig med lys i sentrum og vi ser at dette er tiltak som betyr mye for folk. I år er det kanskje ekstra viktig at folk inviteres til ei koselig tid i sentrum og kan gjøre julehandelen eller annen handel her, sier ordfører Ida Pinnerød i en kommentar.

Regionbanken har gjennom sin satsning Samfunnsløftet tildelt tilsammen to millioner kroner til lignende tiltak i regionen. Banksjef Bertil Sandvik Aas i Salten i Sparebank 1 Nord-Norge opplyser at de har fått 58 søknader og gjort 23 tildelinger av støtte til mørketidsbelysning.

– Søknaden trigget oss litt ekstra fordi den spilte på dette med samhandlingen med næringslivet og handelsstanden. Er det noe vi er ekstra opptatte av nå, så er det nettopp at man kan være med å legge til rette for at folk handler lokalt. Og hvis det det å lyse enda bedre opp i sentrum kan hjelpe til med dette, så er det veldig bra, sier Sandvik Aas.

Han mener lokal handel er viktigere enn noensinne i koronaåret 2020.

– Vi håper at tiltaket kan være et bidrag til å skape stemning og fremme lokal julehandel i Bodø. I år er det viktigere enn noen gang at vi bruker våre lokale butikker.

SpareBank 1 Nord-Norge: – Vi deler skjebnefellesskap med landsdelen 

Næringsministeren vil etablere investeringsfond i nord

Sunndal Sparebank endret på planene etter ny fusjon – nå skal de slå seg opp i Kristiansund  

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch