FinansWatch

Sparebank1 BV og Sparebank1 Telemark går sammen om ny regionbank

Sparebank1 BV og Sparebank1 Telemark fusjonerer og blir Sparebank1 Sørøst-Norge.

Administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad-og kommende administrerende direktør for Sparebank1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen.

Bankene har vedtatt en intensjonsavtale om å slå sammen bankene. Målet er å skape en slagkraftig bank i bankenes markedsområder og være godt posisjonert for fremtiden, skriver bankene i en pressemelding.

Bakgrunnen for sammenslåingen er at markedsområdene til de to bankene grenser til hverandre. Partnerskapet faller derfor naturlig.

– Å skape en større bank på Sør-Østlandet og være godt posisjonert for ytterligere fremtidige muligheter i våre markedsområder, har vært et mål lenge, sier administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad.

– Vi er naturlige partnere og den nye banken vil være styrket overfor kunder, kapitalmarkedet og lokalsamfunnet, sier styreleder Anne Berg Behring i SpareBank 1 Telemark.

Per Halvorsen blir administrerende direktør i den sammenslåtte banken, Finn Haugan blir styreleder og Anne Berg Behring blir nestleder i styret.

Den sammenslåtte bankens navn vil være SpareBank 1 Sørøst-Norge. I følge pressemeldingen skal en liten og effektiv stab samt ledelsen samlokaliseres på hovedkontor i området Fokserød/Torp i Sandefjord. Alt annet desentraliseres.

Den nye banken vil ha 520 ansatte på 17 kontorer i Vestfold og Telemark og tidligere Buskerud fylke, med en forvaltningskapital på 93 milliarder.

Det bor rundt 750.000 mennesker i bankens område.

Fusjonsavtalen skal behandles i styret i februar og behandles i styret i mars. Sammenslåingen antas å bli gjennomført den 1. juni 2021.

Per Halvorsen om Sparebank1 Sørøst-Norge: – Vi ønsker å være i forkant av den digitale utviklingen og får betydelig skalafordeler

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser

Anders Skar i Nordnet: – Overraskende at så mange forvaltere og så mange fond har endret returprovisjonen

Relaterte

finanswatch no desktop trial banner.jpg

Siste Nytt

Stillinger

Se flere

Se flere