FinansWatch

Sparebank1 BV og Sparebank1 Telemark går sammen om ny regionbank

Sparebank1 BV og Sparebank1 Telemark fusjonerer og blir Sparebank1 Sørøst-Norge.

Administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad-og kommende administrerende direktør for Sparebank1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen.

Bankene har vedtatt en intensjonsavtale om å slå sammen bankene. Målet er å skape en slagkraftig bank i bankenes markedsområder og være godt posisjonert for fremtiden, skriver bankene i en pressemelding.

Bakgrunnen for sammenslåingen er at markedsområdene til de to bankene grenser til hverandre. Partnerskapet faller derfor naturlig.

– Å skape en større bank på Sør-Østlandet og være godt posisjonert for ytterligere fremtidige muligheter i våre markedsområder, har vært et mål lenge, sier administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad.

–  Vi er naturlige partnere og den nye banken vil være styrket overfor kunder, kapitalmarkedet og lokalsamfunnet, sier styreleder Anne Berg Behring i SpareBank 1 Telemark.

Per Halvorsen blir administrerende direktør i den sammenslåtte banken, Finn Haugan blir styreleder og Anne Berg Behring blir nestleder i styret.

Den sammenslåtte bankens navn vil være SpareBank 1 Sørøst-Norge. I følge pressemeldingen skal en liten og effektiv stab samt ledelsen samlokaliseres på hovedkontor i området Fokserød/Torp i Sandefjord. Alt annet desentraliseres.

Den nye banken vil ha 520 ansatte på 17 kontorer i Vestfold og Telemark og tidligere Buskerud fylke, med en forvaltningskapital på 93 milliarder.

Det bor rundt 750.000 mennesker i bankens område.

Fusjonsavtalen skal behandles i styret i februar og behandles i styret i mars. Sammenslåingen antas å bli gjennomført den 1. juni 2021.

Per Halvorsen om Sparebank1 Sørøst-Norge: – Vi ønsker å være i forkant av den digitale utviklingen og får betydelig skalafordeler

Ny bank på Sør-Østlandet: – Fordeling av roller er alltid en diskusjon i fusjonsprosesser 

Anders Skar i Nordnet: – Overraskende at så mange forvaltere og så mange fond har endret returprovisjonen

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch