FinansWatch

Søre Sunnmøre: – Å støtte lokalt næringsliv er viktigere enn nokon gong

Lederen for bedriftskundene til Sparebank 1 Søre Sunnmøre oppfordrer alle til å bruke lokale tilbud mest mulig i koronatiden.

Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet. | Foto: Pressebilde

Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet etter at koronapandemien har blusset opp igjen og nye tiltak er trådt i kraft. Ifølge banken er konsekvensene for det private næringslivet i regionen dramatisk.

– Det er vi forbrukarar som sjølv bestemmer kvar vi vil legge igjen pengar. Å bruke handtverkarar i nærmiljøet, handle på lokalbutikken, bestille mat frå restauranten på hjørnet eller gi ei oppleving på det lokale hotellet er heilt avgjerande for å oppretthalde tilbodet i lokalsamfunnet, sier Heltne Vartdal i en pressemelding.

Sparebanken Søre Sunnmøre skisserer fem gode grunner til å handle lokalt. I tillegg til den rene økonomiske gevinsten for lokalsamfunnet trekker de også frem at det å handle lokalt er miljøvennlig, gjør lokalsamfunnet mer attraktivt og at pengene blir i lokalsamfunnet slik at lokale arbeidsplasser kan opprettholdes.

– Konsekvensane av å ikkje nytte seg av det lokale næringslivet kan bli svært dramatiske. I verste fall kan det føre til at vi mistar lokale arbeidsplassar som er avgjerande for å oppretthalde eit attraktivt og levande lokalsamfunn, sier Heltne Vartdal.

SpareBank 1 Søre Sunnmøre tror de økonomiske målene for året blir nådd

Ørland Sparebank har gjort flere grep for å øke inntjeningen 

Christoffer Hernæs: – PSD2 er et godt eksempel på hvordan et direktiv og teknologi ikke helt spiller sammen 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch