Søre Sunnmøre: – Å støtte lokalt næringsliv er viktigere enn nokon gong

Lederen for bedriftskundene til Sparebank 1 Søre Sunnmøre oppfordrer alle til å bruke lokale tilbud mest mulig i koronatiden.
Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet. | Foto: Pressebilde
Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet. | Foto: Pressebilde

Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet etter at koronapandemien har blusset opp igjen og nye tiltak er trådt i kraft. Ifølge banken er konsekvensene for det private næringslivet i regionen dramatisk.

– Det er vi forbrukarar som sjølv bestemmer kvar vi vil legge igjen pengar. Å bruke handtverkarar i nærmiljøet, handle på lokalbutikken, bestille mat frå restauranten på hjørnet eller gi ei oppleving på det lokale hotellet er heilt avgjerande for å oppretthalde tilbodet i lokalsamfunnet, sier Heltne Vartdal i en pressemelding.

Sparebanken Søre Sunnmøre skisserer fem gode grunner til å handle lokalt. I tillegg til den rene økonomiske gevinsten for lokalsamfunnet trekker de også frem at det å handle lokalt er miljøvennlig, gjør lokalsamfunnet mer attraktivt og at pengene blir i lokalsamfunnet slik at lokale arbeidsplasser kan opprettholdes.

– Konsekvensane av å ikkje nytte seg av det lokale næringslivet kan bli svært dramatiske. I verste fall kan det føre til at vi mistar lokale arbeidsplassar som er avgjerande for å oppretthalde eit attraktivt og levande lokalsamfunn, sier Heltne Vartdal.

SpareBank 1 Søre Sunnmøre tror de økonomiske målene for året blir nådd

Ørland Sparebank har gjort flere grep for å øke inntjeningen 

Christoffer Hernæs: – PSD2 er et godt eksempel på hvordan et direktiv og teknologi ikke helt spiller sammen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også