FinansWatch

Søre Sunnmøre: – Å støtte lokalt næringsliv er viktigere enn nokon gong

Lederen for bedriftskundene til Sparebank 1 Søre Sunnmøre oppfordrer alle til å bruke lokale tilbud mest mulig i koronatiden.

Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet. | Foto: Pressebilde

Sigrun Heltne Vartdal, leder for bedriftsmarkedet i Sparebank 1 Søre Sunnmøre er bekymret for det lokale næringslivet etter at koronapandemien har blusset opp igjen og nye tiltak er trådt i kraft. Ifølge banken er konsekvensene for det private næringslivet i regionen dramatisk.

– Det er vi forbrukarar som sjølv bestemmer kvar vi vil legge igjen pengar. Å bruke handtverkarar i nærmiljøet, handle på lokalbutikken, bestille mat frå restauranten på hjørnet eller gi ei oppleving på det lokale hotellet er heilt avgjerande for å oppretthalde tilbodet i lokalsamfunnet, sier Heltne Vartdal i en pressemelding.

Sparebanken Søre Sunnmøre skisserer fem gode grunner til å handle lokalt. I tillegg til den rene økonomiske gevinsten for lokalsamfunnet trekker de også frem at det å handle lokalt er miljøvennlig, gjør lokalsamfunnet mer attraktivt og at pengene blir i lokalsamfunnet slik at lokale arbeidsplasser kan opprettholdes.

– Konsekvensane av å ikkje nytte seg av det lokale næringslivet kan bli svært dramatiske. I verste fall kan det føre til at vi mistar lokale arbeidsplassar som er avgjerande for å oppretthalde eit attraktivt og levande lokalsamfunn, sier Heltne Vartdal.

SpareBank 1 Søre Sunnmøre tror de økonomiske målene for året blir nådd

Ørland Sparebank har gjort flere grep for å øke inntjeningen 

Christoffer Hernæs: – PSD2 er et godt eksempel på hvordan et direktiv og teknologi ikke helt spiller sammen 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch