Valle Sparebank med god utlånsvekst og positiv økning i provisjonsinntekter

I kvartalsrapporten trekker banken frem at utlånsveksten hittil i år har vært god og at det også er en positiv økning i provisjonsinntekter. Men renteendringene har ført til en svakere rentenetto.
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Bankens forvaltningskapital er per 30. september i år på 1.853,5 millioner kroner. Det er en økning på 165,6 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter er på 21,7 millioner kroner, som er 0,53 millioner kroner lavere enn til samme tid i fjor.

Resultatet før skatt viser et overskudd på 12,3 millioner kroner, mot et overskudd på 11 millioner kroner til samme tid i fjor.

Banken skriver i rapporten at etter en negativ verdijustering på aksjer mål til virkelig verdi over utvidet resultat på 2,7 millioner kroner, viser totalresultatet et overskudd på 7,3 millioner kroner.

Til sammenligning viste resultatet av ordinær drift etter skatt et overskudd på 8,9 millioner kroner til samme tid i fjor.

Netto kredittap på utlån og garantier utgjør 0,989 millioner kroner mot 1,295 millioner kroner til samme tid i fjor.

Banken har i år inkludert en tilleggsavsetning i privatmarkedet på 0,2 millioner kroner og 0,3 millioner kroner for bedriftsmarkedet, grunnet usikkerhet knyttet til estimatene grunnet korona.

– Det er fortsatt usikkerhet knyttet til den økonomiske utviklingen med tanke på Covid-19-situasjonen. Det vil kunne påvirke bankens økonomiske resultat i negativ retning gjennom økte tap på verdipapirer og utlån, står det i kvartalsrapporten.

Ifølge rapporten er bankens soliditet- og likviditetssituasjon god. Styret vurderer at banken er «godt rustet» til å kunne tåle ytterligere negative konsekvenser som følge av korona.

– Resultat av underliggende drift er så langt i tråd med styrets forventninger, står det i rapporten.

Valle Sparebank vurderer å utvide  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også