FinansWatch

DNB er klaget inn til Rådet for legeetikk

DNB har en kampanje der de tilbyr nye kunder celleprøve hos den private aktøren Dr. Dropin. Denne kampanjen er nå klaget inn til rådet for legeetikk. 

Celleprøve-kampanjen til DNB er klaget inn til Rådet for legeetikk. | Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

DNB har lanserte nylig  en kampanje rettet mot sine kvinnelige kunder, hvor den tilbyr gratis celleprøver for livmorhalskreft hos den private legeklinikken Dr. Dropin

Kampanjen fikk blant annet fastlege og spesialist i allmennmedisin Kari L. Mogstad til å reagere i en Twitter-melding. «Nå må dette spekulative sammensuriet mellom helse og kommers ta slutt!!»

DNB sier at de ønsker å skape oppmerksomhet rundt et viktig budskap, etter som tall fra Kreftforeningen viser at mange tusen kvinner droppet å ta celleprøve i 2020.

Nå er kampanjen imidlertid klaget inn til Rådet for legeetikk.

– Rådet for legeetikk har mottatt en klage på Dr. Dropin for kampanjen de og DNB har gående om celleprøver. Denne klagen vil bli ordinært behandlet i neste møte, sier Svein Aarseth, leder i Rådet for legeetikk i et leserinnlegg i Dagens Næringsliv.

Takket nei til Goldman Sachs og startet hos DNB 

Nordea Liv: – Det er en fjær i hatten at Folketrygdfondet valgte oss 

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch