Koronapandemien har ført til at Surnadal Sparebanks kredittrisiko har økt

– Det forventes som følge av situasjonen at flere av bankens bedriftskunder og privatkunder vil få økonomiske utfordringer utover året. Dette forventes å resultere i økte tap for banken. Det er i tredje kvartal videreført fem millioner kroner i ekstra nedskrivning, skriver banken i kvartalsrapporten for tredje kvartal.
Foto: Magnus Eidem
Foto: Magnus Eidem

– Det har i første halvår vært en meget god underliggende drift i banken med gode inntekter og lave kostnader. Koronasituasjonen har bidratt til økte tapsavsetninger, slik oppsummerer Surnadal Sparebank resultatet hittil i år.

Banken har per tredje kvartal et resultat før skatt på 73,3 millioner kroner, mot 64 millioner kroner for samme tidspunkt i fjor.

– Bedring i resultat kommer av meget god underliggende drift i banken, med gode inntekter og lave kostnader. Koronasituasjonen har bidratt til økte nedskrivinger på lån, mens bankens verdipapirer per 30. september igjen er positive, etter en kraftig nedskriving i første kvartal, skriver banken i rapporten.

Banken mener tredje kvartal beskrives med disse hovedtrekkene:

• God underliggende drift 

• Stabil netto renteinntekter

• Lavt kostnadsnivå

• Lavt kostnads/inntektsforhold

• Godt resultat før skatt 

• Økt utlånsvekst

• Lavere innskuddsvekst

I tillegg trekker banken frem at ekstra avsetning for mulige tap på utlån på grunn av korona er opprettholdt, og at banken har inngått avtale med SpareBank 1 Nordvest om sammenslåing.

Intensjonsavtalen om sammenslåing med SpareBank 1 Nordvest ble inngått i august Navnet på den sammenslåtte banken vil bli SpareBank 1 Nordmøre, og det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen omkring 1. mai 2021.

Surnadal Sparebank venter at resultatet før skatt for året 2020 blir på samme nivå som i 2019. Selv om resultatet per tredje kvartal er bedre enn på samme tid i fjor.

Styrene i Surnadal Sparebank og SpareBank 1 Nordvest har vedtatt sammenslåing

Banksammenslåing: – Vi innleder et nytt kapittel i fortellingen om to sterke lokalbanker 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også