FinansWatch

Dobling av utlånstap for Grue Sparebank

Grue Sparebank leverer et resultat før skatt i tredje kvartal på 7,5 millioner kroner og slår resultatet fra tredje kvartal i 2019 med 32.000 kroner.

Foto: Grue Sparebank

Samlet i år har banken et resultat på 25,5 millioner kroner, det er én million kroner under fjorårets resultat ved samme tidspunkt.

En årsak er bankens utlånstap, som er doblet fra fjorårets 1,6 millioner kroner etter tre kvartal, til 3,2 millioner i år.

En annen årsak er økte driftskostnader som følge av Covid-19 og valutaeffekt på kostnader fra en dansk it-leverandør. Ved utgangen av tredje kvartal var de på 34,4 millioner kroner, sammenlignet med 30,7 millioner ved samme tidspunkt i fjor. Kostnadsøkningen er imidlertid ikke mer enn 200.000 kroner over budsjett.

Banken har hatt en utlånsvekst på 1,15 prosent eller 28,7 millioner kroner og ved utgangen av tredje kvartal har banken en utlånsportefølje på 2,47 milliarder kroner. Boliglån via Eika Boligkreditt er i samme periode økt med 110,3 millioner kroner til drøyt én millard kroner.

Privatkunder utgjør 88,4 prosent av utlånsporteføljen, mens bedriftsmarkedet står for de gjenværende 11,6 prosentene.

Banken har også styrket kjernekapitaldekningen i løpet av året, Ved utgangen av tredje kvartal var ren kjernekapitaldekning på 19,4 prosent, opp fra 17,9 ved samme tidspunkt i fjor.

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch