SpareBank 1 Ringerike Hadeland flytter lokalkontor, men det blir ingen nedbemanninger

Lokalbanken i Hole skal nå samlokaliseres med kompetansemiljøet i Hønefoss. Banken begrunner dette med endret kundeadferd, økt digitalisering og forsterket behov for rask oppgaveløsning og kompetanseutvikling. – Reduserte driftskostnader har ikke vært noen sentral del av vurderingene, og nedbemanning har ikke vært tema, skriver banken i en pressemelding.
Selv om lokalkontoret på Hole flyttes til Hønefoss, understreker administrerende banksjef Steinar Haugli i SpareBank 1 Ringerike Hadeland at banken skal være fortsette å være lokalbank for Hole. | Foto: Google Maps
Selv om lokalkontoret på Hole flyttes til Hønefoss, understreker administrerende banksjef Steinar Haugli i SpareBank 1 Ringerike Hadeland at banken skal være fortsette å være lokalbank for Hole. | Foto: Google Maps

Fra 1. desember flyttes lokalbanken til Hønefoss.

Men banken understreker at alle ansatte ved Hole-kontoret skal være med videre.

– Rådgiverne i Hole gjør en meget god jobb for kundene. De har også vist at god personlig rådgivning ikke er begrenset av geografi, uttaler Steinar Haugli, administrerende banksjef i SpareBank 1 Ringerike Hadeland, i meldingen.

– Store deler av kundemassen bor utenfor Hole, og vi ser at kundeveksten i stor grad også skjer utenfor kommunen. Dette viser at tillit og relasjoner mellom kunder og rådgivere er viktigere enn fysisk nærhet, legger han til.

I meldingen begrunnes endringene med at færre besøker banken fysisk, og flere kontakter dem via telefon.

Banken mener en samlokalisering på Hønefoss vil gi et sterkere fagmiljø der banken bedre kan imøtekomme kundenes krav om rask hjelp via telefon og digitale løsninger, også på de mer komplekse problemstillingene.

I pressemeldingen står det:

«Selv om bank og forsikring gjennom krav og regler har blitt mer komplekst enn før, ønsker vi å gjøre banktjenestene lett forståelig og enkelt å forholde seg til. Dette krever at vi bygger stadig sterkere kompetansemiljøer, og utvikler spesialiserte løsninger. Dette er utfordrende å få til i lokalbanker med få ansatte, hvor våre rådgivere må løse et bredt spekter av oppgaver.»

Banken opplyser at Hole-kontoret er bankens minste lokalbank med fire rådgivere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også