Finansklagenemnda uenig med banken – gir svindeloffer medhold

– Vi konstaterer at nemnda har delt seg i to og at flertallet ikke deler bankens vurdering av ansvarsspørsmålet, sier Siv Stenseth kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1.

Finansklagenemda har gitt en eldre kvinne medhold i en svindelsak. Kvinnen ble utsatt for det som heter «Olgasvindel.» Konklusjonen fra Finansklagenemnda er at kvinnen må betale en egenandel på 12.000 kroner, men svindelbeløpet var på 340.000 kroner.

– Vi konstaterer at nemnda har delt seg i to og at flertalet ikke deler bankens vurdering av ansvarsspørsmålet, skriver Siv Stenseth i SpareBank 1 til NRK.

Administrerande direktør i Finansklagenemnda, Harald Sverdrup, sier saken til Jensen kan bli retningsgivende for lignende saker.

– Dersom den havner i nemden vil den gjøre en vurdering som vil være retningsgivende for selve finansklagenemnda videre, så må en se om bransjen følger etter, sa Sverdrup i NRK i juni.

Sbankens nye teknologidirektør: – Jeg har egentlig aldri hatt noe forhold til kontanter – Innovasjon er noe som er alle ansattes ansvar  

Antihvitvaskingssjefen i Nordea vil samarbeide med andre banker om hvitevasking 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev