FinansWatch

Finansklagenemnda uenig med banken – gir svindeloffer medhold

– Vi konstaterer at nemnda har delt seg i to og at flertallet ikke deler bankens vurdering av ansvarsspørsmålet, sier Siv Stenseth kommunikasjonsdirektør i Sparebank 1.

Finansklagenemda har gitt en eldre kvinne medhold i en svindelsak. Kvinnen ble utsatt for det som heter «Olgasvindel.» Konklusjonen fra Finansklagenemnda er at kvinnen må betale en egenandel på 12.000 kroner, men svindelbeløpet var på 340.000 kroner.

– Vi konstaterer at nemnda har delt seg i to og at flertalet ikke deler bankens vurdering av ansvarsspørsmålet, skriver Siv Stenseth i SpareBank 1 til NRK.

Administrerande direktør i Finansklagenemnda, Harald Sverdrup, sier saken til Jensen kan bli retningsgivende for lignende saker.

– Dersom den havner i nemden vil den gjøre en vurdering som vil være retningsgivende for selve finansklagenemnda videre, så må en se om bransjen følger etter, sa Sverdrup i NRK i juni.

Sbankens nye teknologidirektør: – Jeg har egentlig aldri hatt noe forhold til kontanter – Innovasjon er noe som er alle ansattes ansvar  

Antihvitvaskingssjefen i Nordea vil samarbeide med andre banker om hvitevasking 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch