FinansWatch

Sveitsisk media: Credit Suisse og UBS i fusjonssamtaler

De to sveitsiske storbankene Credit Suisse og UBS skal ha innledet fusjonsdiskusjoner ifølge sveitsiske medier.

Foto: Steffen Schmidt, Georgios Kefalas/Keystone via AP/NTB Scanpix

Ifølge det sveitsiske bransjenettstedet Inside Paradeplatz, som rapporterer om finansnyheter i Zürich, skal sveitsiske tilsynsmyndigheter allerede være informert, og målet skal være å fusjonere tidlig i 2021.

Drivkraften bak fusjonen skal være styrelederen i UBS, tyske Axel Weber, som ifølge kilder til Inside Paradeplatz vil bygge en sentraleuropeisk gigant som kan kjempe med britisk-asiatiske HSBC og de amerikanske storbankene om å være størst i Europa.

De samme kildene sier at Weber selv vil fortsette som styreleder i den sammenslåtte banken, noe som antakelig betyr at Credit Suisse da får bestemme hvem som skal bli ny konsernsjef.

Skulle fusjonen bli realisert, kan mange jobber forsvinne. UBS har omtrent 70.000 ansatte globalt, mens Credit Suisse har nesten 50.000 ansatte. Ifølge Inside Paradeplatz vil en fusjon føre til en reduksjon i antall årsverk på mellom 10 og 20 prosent, eller cirka 15.000 personer.

Koronakrisen satte fusjonsprosessen mellom Ørland Sparebank og Stadsbygd Sparebank på vent – nå åpnes det for ytterligere innlemmelser i fusjonen

Fusjon mellom Ofoten Sparebank og Sparebank 68° Nord preges av koronatiltak 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch