Sveitsisk media: Credit Suisse og UBS i fusjonssamtaler

De to sveitsiske storbankene Credit Suisse og UBS skal ha innledet fusjonsdiskusjoner ifølge sveitsiske medier.
Foto: Steffen Schmidt, Georgios Kefalas/Keystone via AP/NTB Scanpix
Foto: Steffen Schmidt, Georgios Kefalas/Keystone via AP/NTB Scanpix

Ifølge det sveitsiske bransjenettstedet Inside Paradeplatz, som rapporterer om finansnyheter i Zürich, skal sveitsiske tilsynsmyndigheter allerede være informert, og målet skal være å fusjonere tidlig i 2021.

Drivkraften bak fusjonen skal være styrelederen i UBS, tyske Axel Weber, som ifølge kilder til Inside Paradeplatz vil bygge en sentraleuropeisk gigant som kan kjempe med britisk-asiatiske HSBC og de amerikanske storbankene om å være størst i Europa.

De samme kildene sier at Weber selv vil fortsette som styreleder i den sammenslåtte banken, noe som antakelig betyr at Credit Suisse da får bestemme hvem som skal bli ny konsernsjef.

Skulle fusjonen bli realisert, kan mange jobber forsvinne. UBS har omtrent 70.000 ansatte globalt, mens Credit Suisse har nesten 50.000 ansatte. Ifølge Inside Paradeplatz vil en fusjon føre til en reduksjon i antall årsverk på mellom 10 og 20 prosent, eller cirka 15.000 personer.

Koronakrisen satte fusjonsprosessen mellom Ørland Sparebank og Stadsbygd Sparebank på vent – nå åpnes det for ytterligere innlemmelser i fusjonen

Fusjon mellom Ofoten Sparebank og Sparebank 68° Nord preges av koronatiltak 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også