DNB merker oppsving i søknader om avdragsfrihet

DNB er den andre storbanken som melder om en ny bølge av søknader om avdragsfrihet.
DNB merker en økning i antallet søknader om avdragsfrihet for andre gang i år. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
DNB merker en økning i antallet søknader om avdragsfrihet for andre gang i år. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

For et halvt år siden tilbød norske banker sine kunder inntil seks måneders avdragsfrihet med forenklet søknadsprosess som et tiltak mot usikkerhetene etter nedstengningen av landet i mars.

Mange kunder som har hatt avdragsfrihet er nå ferdige med denne perioden og flere banker melder om en oppsving i antallet søknader igjen, deriblant Danske Bank.

DNB sier til Dagens Næringsliv at de også ser en ny, men lavere bølge av søknader.

– At noen flere har tatt kontakt henger nok sammen med at enkelte av dem som søkte om utsettelse for seks måneder siden nå søker om ytterligere forlengelse. Dette er fortsatt langt færre enn i mars og april og nærmere normale nivåer, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Anundsen Vilming i DNB til DN.

DNB behandler rundt 1000 søknader om avdragsfrihet i uken nå, sammenlignet med 400 per uke i normale tider. På det meste, i mars og april, behandlet banken 400 søknader i timen.

Sandnes Sparebank: – Mange bedriftskunder trengte noen å snakke med

Økende antall forespørsler om avdragsfrihet på lån i Danske Bank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også