Danske Bank-kunder får både avkastning og kompensasjon

Den siste hodepinen for Danske Bank var at banken måtte kompensere 900 kunder for ikke å opplyst godt nok om faren for tap på et risikofylt proodukt. Nå viser det seg at det ikke var så ille likevel og at kundene faktisk får både avkastning og kompensasjon.
Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix
Foto: Annika Byrde/NTB Scanpix

Rett før helgen ble det kjent at Danske Bank ikke hadde informert kundene godt nok om at de sto i fare for få negativ avkastning etter omkostninger på et investeringsprodukt kalt Danske Porteføljepleie. I dette tilfellet skulle 900 kunder fått tilbakebetalt et sted mellom 80 og 100 millioner kroner på grunn av mangelfull rådgivning, skriver FinansWatch Danmark. Det betyr at hver kunde får tilbakebetalt nærmere 100.000 kroner.

Nå viser det seg at Porteføljepleien ikke var så ille likevel. Til FinansWatch Danmark opplyser Danske Bank at kundene i perioden, som har en utsikt på tre–syv år, i gjennomsnitt har hatt en avkastning 2,4–2,5 prosent. Blant annet fordi obligasjonsrentene har falt og kursen dermed har steget.

– Vi kompenserer alle kunder som er berørt uansett avkastning. Vi skulle ha informert dem om den forventede negative nettoavkastningen og anbefalt alternative investeringsmuligheter i en periode mellom 2017 og 2018, skriver Danske Banks pressesjef Stefan Singh Kallay til avisen.

– Det betyr at kundene kompenseres for det innkrevde avtalegebyret for Danske Portefæljepleie i den relevante perioden og de mottar derutover ogsp en ytterligere kompensasjon for den til avtalegebyret kunne ha vært investert. Hvis kunden burde har vært rådgitt annerledes i den perioden, mottar de en kompensasjon for den avkastning de kunne ha oppnådd i et relevant alternativ, skriver Singh Kallay videre, og melder at kundene vil få beskjed om kompensasjonen når beregninger for hver enkelt kunder og skatteforhold er kjent.

Danske Bank kompenserer 900 kunder for feil i investeringsprodukt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også