FinansWatch

DNB-kunde siktet for å ha kjøpt aksjer for korona-lån

Økokrim mistenker at garantilånsordningen for næringslivet blir misbrukt i betydelig omfang. Nå er en DNB-kunde siktet for å ha investert koronabistand i aksjemarkedet.

Fra DNBs hovedkontor i Bjørvika i Oslo. | Foto: Johan Stub

Økokrim har nylig tatt ut siktelse mot et bilpleieselskap som fikk et lån på 400.000 kroner på grunn av akutt kontantmangel gjennom den statlige lånegarantiordningen. Pengene ble investert i aksjer samme dag som de ble utbetalt, skriver E24.

DNB er en av bankene som er involvert i saken.

– Vi kjenner igjen denne saken og synes ikke noe om at folk utnytter disse ordningene. Vi er glade for at politiet prioriterer disse sakene, sier Terje Alexander Fjeldvær, leder av DNBs bedrageriforebyggende enhet, til E24.

Totalt har DNB anmeldt 10 saker til politiet; fire saker i Øst politidistrikt, tre saker i Oslo politidistrikt, to saker i Sør-Øst politidistrikt og en sak i Vest politidistrikt. DNB har tidligere sagt til FinansWatch at svindel med garantilån utgjør to til tre promille av det totale bedrageriomfanget de jobber med.

Økokrims førstestatsadvokat Petter Nordeng tror ordningen blir misbrukt i betydelig omfang. Men hittil har ikke mange saker ført til siktelser.

– Jeg ønsker ikke gå i detalj, men det er et ikke betydelig antall. Det er også et moment at det kan ta litt tid for bankene å oppdage bedrageriene, sier politiadvokat for A-krim i Oslo, Anders Meeg-Bentzen til E24.

I underkant av 3500 bedrifter har benyttet seg av lånegarantiordningen.

Visa bruker kunstig intelligens i kampen mot svindel

DNB anmelder flere koronabedragerier 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch