FinansWatch

Kioskeier siktet for bedrageri etter å ha misbrukt kriselån fra DNB

En kioskeier er siktet for grovt bedrageri etter at han brukte 630.000 kroner på å kjøpe aksjer privat. Banken melder om flere bedragerisaker.

Foto: Jörgen Skjelsbæk

I slutten av mai ble en kioskeier bosatt i Oslo siktet for grovt bedrageri etter at han brukte et kriselån på 630.000 kroner til å kjøpe aksjer i vindkraft, ifølge NRK.

DNB, som ga pengene i statsgarantert lån til mannen som eier to kiosker, forteller at de har ti bedragerisaker under behandling.

– Det var jo et statsgarantert lån som ble ytt til ham for å hjelpe ham gjennom koronakrisen. Da kan man ikke bruke pengene til å kjøpe aksjer i vindkraft, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt til NRK.

Kioskeieren erkjenner ikke å ha gjort noe galt, og forklarer det hele med at etter at pengene var utbetalt hadde han ikke likevel bruk for lånet, og bestemte seg derfor å investere i aksjer.

Terje Fjeldvær, som er DNBs leder for bedrageribekjempelse, ser svært alvorlig på forholdet.

– Vi har valgt å prioritere og utrede disse sakene. Når disse kriseordningene blir misbrukt, er det alvorlig, sier Fjeldvær til statskanalen.

DNB opplyser at de har innvilget omkring 2500 statsgaranterte lån, og har ti bedragerisaker til behandling.

– DNB rammes jevnlig av bedragerier mot konsernet

Ketil Skorstad misbrukt på falsk Twitter-konto 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch