DNB med god erfaring fra hjemmekontor – kjører utstyr hjem til de ansatte i banken

Over halvparten av de ansatte i landets største bedrifter har fortsatt hjemmekontor. I DNB jobber fortsatt over 60 prosent hjemmefra.
Kun 30-35 prosent av de ansatte i DNB jobber fra kontorene. Her fra bankens regionkontor i Bergen. | Foto: Espen Brynsrud
Kun 30-35 prosent av de ansatte i DNB jobber fra kontorene. Her fra bankens regionkontor i Bergen. | Foto: Espen Brynsrud

Helt siden koronapandemien slo ut i full blomst i mars har arbeidshverdagen til svært mange i Norge blitt snudd opp ned. Til tross for at myndighetene gradvis har åpnet opp landet igjen er det fortsatt en rekke av de største bedriftene som fortsetter med hjemmekontor.

I en undersøkelse gjort av DN kommer det frem at mellom 50 og 80 prosent av de ansatte i selskapene de har vært i kontakt med fortsatt praktiserer hjemmekontor.

Hos DNB er det ifølge avisen kun 30-35 prosent av de ansatte som jobber på selskapets kontorer. DNB har også så gode erfaringer med hjemmekontor at de kjører hjem utstyr til de ansatte for å tilpasse arbeidsplassen.

– Det er noe forskjell ut ifra hvilke funksjoner, roller og oppgaver ansatte har, men generelt er tilbakemeldingene at vi har hatt god produktivitet og at ansatte er fulgt godt opp i denne perioden. DNB har gode systemer for å arbeide hjemmebasert og for digitale verktøy og møteplasser, sier divisjonsdirektør Brita Alsos for avdelingen People i DNB, til DN.

Det er ikke bare DNB som fortsatt har store deler av arbeidsstyrken på hjemmekontor. Ifølge avisen jobber over halvparten av de ansatte både i Telenor, Equinor, Orkla og Schibsted fortsatt hjemmefra.

DNB: – Vi ser en økning i unge som vil inn på boligmarkedet

DNB: – Vi ser etter kandidater som kan snu seg raskt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også