FinansWatch

DNB med god erfaring fra hjemmekontor – kjører utstyr hjem til de ansatte i banken

Over halvparten av de ansatte i landets største bedrifter har fortsatt hjemmekontor. I DNB jobber fortsatt over 60 prosent hjemmefra.

Kun 30-35 prosent av de ansatte i DNB jobber fra kontorene. Her fra bankens regionkontor i Bergen. | Foto: Espen Brynsrud

Helt siden koronapandemien slo ut i full blomst i mars har arbeidshverdagen til svært mange i Norge blitt snudd opp ned. Til tross for at myndighetene gradvis har åpnet opp landet igjen er det fortsatt en rekke av de største bedriftene som fortsetter med hjemmekontor.

I en undersøkelse gjort av DN kommer det frem at mellom 50 og 80 prosent av de ansatte i selskapene de har vært i kontakt med fortsatt praktiserer hjemmekontor.

Hos DNB er det ifølge avisen kun 30-35 prosent av de ansatte som jobber på selskapets kontorer. DNB har også så gode erfaringer med hjemmekontor at de kjører hjem utstyr til de ansatte for å tilpasse arbeidsplassen.

– Det er noe forskjell ut ifra hvilke funksjoner, roller og oppgaver ansatte har, men generelt er tilbakemeldingene at vi har hatt god produktivitet og at ansatte er fulgt godt opp i denne perioden. DNB har gode systemer for å arbeide hjemmebasert og for digitale verktøy og møteplasser, sier divisjonsdirektør Brita Alsos for avdelingen People i DNB, til DN.

Det er ikke bare DNB som fortsatt har store deler av arbeidsstyrken på hjemmekontor. Ifølge avisen jobber over halvparten av de ansatte både i Telenor, Equinor, Orkla og Schibsted fortsatt hjemmefra.

DNB: – Vi ser en økning i unge som vil inn på boligmarkedet

DNB: – Vi ser etter kandidater som kan snu seg raskt 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch