Sommeren ble bedre enn Rørosbanken fryktet i mars

Etter første kvartal fryktet Rørosbanken for en skikkelig turistsmell i det lokale næringslivet. Den kom aldri og banken leverer et sterkt andre kvartalsresultat på 30,6 millioner kroner før skatt.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

– Vi er fornøyde med utviklingen. Det har vært en tøff koronatid, men de underliggende tallene er positive, sier Even Kokkvoll, adminstrerende banksjef i Rørosbanken til FinansWatch.

Resultatet på 30,6 millioner kroner er drøyt fire millioner kroner bedre enn samme periode i 2019. Tross pressede rentemarginer etter at styringrenten ble satt til null, har banken renteinntekter ble særlig svekket. I andre kvartal endte netto renteinntekter på 26,5 millioner, litt ned fra 27,1 millioner i samme periode i fjor.

For første halvår ligger derimot renteinntektene godt over fjorårets tall. 55,9 millioner kroner er fire millioner bedre enn første halvår i fjor.

Banken har også tatt igjen noe av tapet på finansielle instrumenter fra første kvartal. 2,8 millioner pluss, oppveier ikke verditapet i første kvartal og for første halvår visen posten i regnskapet fortsatt et minus på 6,3 millioner.

For tre måneder siden var banken betydliget bekymret. Banken gjorde tapsavseetninger på 7,1 millioner kroner og i rapporten for første kvartal skrev den«Det er ingen tvil om at Røros, med en stor turistnæring og destinasjon for mange store arrangement årlig, vil rammes hardt»

Ble det slik?

– Nei, sommeren ble mye bedre enn hva vi først fryktet. Selv om vi virker i et område der utsatte næringer som turisme, mat og detaljhandel dominerer, har arbeidsledigheten gått ned, sier Kokkvoll.

Dermed har banken heller ikke hatt grunn til å gjøre noen nye tapsavsetninger i andre kvartal.

Rørosbankens utlånsvirksomhet har i prinsippet vært på stedet hvil i siste kvartal. Totale utlån var ved utgangen av andre kvartal på 5,2 milliarder kroner og har økt med beskjedne åtte millioner kroner i andre kvartal. Siste 12 måneder har utlåningen derimot økt med 320 millioner kroner.

Norge bidro sterkt til Nordnets beste kvartal noensinne 

Pareto Bank: – Vårt beste kvartal noensinne

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også