82,9 millioner i utlånstap for Komplett Bank

De samlede utlånstapene i første halvår er dermed opp i 215,1 millioner kroner. Det er 60 millioner mer en samme periode i 2019.
Foto: Komplett Bank
Foto: Komplett Bank

Stein Erik Hagen-dominerte Komplett Bank la torsdag morgen frem et resultat før skatt på 102,9 millioner kroner, opp fra 88,6 millioner kroner i samme periode i fjor.

Renteinntektene endte på 279,2 millioner kroner, sammenlignet med 275 millioner i andre kvartal i fjor. Derimot sank provisjonsinntektene fra 17,4 millioner i andre kvartal i fjor til 1,4 millioner i 2020.

Driftsinntektene endte på 286,2 millioner kroner, ned fra 295,2 millioner samme periode i fjor.

På kostnadsiden har banken kuttet kraftig i markedsføringen, slik at lønns- og administrasjonskostnadene på 70 millioner kroner, var 10 million kroner lavere enn i fjor.

Utlånstapene endte på 82,9 millioner kroner, opp fra 78,5 millioner kroner. Tapene utgjør 3,8 prosent av forvaltningskapitalen. I tillegg gjorde banken tapsavsetninger på 14,2 millioner kroner på grunn av makroøkonomiske forhold.

– De siste 21 månedene har selskapet systematisk innført tiltak for å bedre kredittkvaliteten. Jeg er fornøyd med å se at nivåene på misligholdelsen er på vei ned i andre kvartal, en trend som fortsatte i juli, sier administrerende direktør Jan Haglund i en melding.

På grunn av pandemien innførte banken en striktere kredittpolicy, tross det økte antallet kunder i juni.

– Jeg regner med at veksten vil være mer balansert i tredje kvartal og vi vil være tilbake på nettolånevekskt mot slutten av året, sier Haglund i meldingen.

Men en kapitaldekning på 21,8 prosent ligger banken godt over det nåværende kravet på 17,0 prosent,

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også