FinansWatch

82,9 millioner i utlånstap for Komplett Bank

De samlede utlånstapene i første halvår er dermed opp i 215,1 millioner kroner. Det er 60 millioner mer en samme periode i 2019.

Foto: Komplett Bank

Stein Erik Hagen-dominerte Komplett Bank la torsdag morgen frem et resultat før skatt på 102,9 millioner kroner, opp fra 88,6 millioner kroner i samme periode i fjor.

Renteinntektene endte på 279,2 millioner kroner, sammenlignet med 275 millioner i andre kvartal i fjor. Derimot sank provisjonsinntektene fra 17,4 millioner i andre kvartal i fjor til 1,4 millioner i 2020.

Driftsinntektene endte på 286,2 millioner kroner, ned fra 295,2 millioner samme periode i fjor.

På kostnadsiden har banken kuttet kraftig i markedsføringen, slik at lønns- og administrasjonskostnadene på 70 millioner kroner, var 10 million kroner lavere enn i fjor.

Utlånstapene endte på 82,9 millioner kroner, opp fra 78,5 millioner kroner. Tapene utgjør 3,8 prosent av forvaltningskapitalen. I tillegg gjorde banken tapsavsetninger på 14,2 millioner kroner på grunn av makroøkonomiske forhold.

– De siste 21 månedene har selskapet systematisk innført tiltak for å bedre kredittkvaliteten. Jeg er fornøyd med å se at nivåene på misligholdelsen er på vei ned i andre kvartal, en trend som fortsatte i juli, sier administrerende direktør Jan Haglund i en melding.

På grunn av pandemien innførte banken en striktere kredittpolicy, tross det økte antallet kunder i juni.

– Jeg regner med at veksten vil være mer balansert i tredje kvartal og vi vil være tilbake på nettolånevekskt mot slutten av året, sier Haglund i meldingen.

Men en kapitaldekning på 21,8 prosent ligger banken godt over det nåværende kravet på 17,0 prosent,

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch