FinansWatch

Lavere utlånstap for Komplett Bank i andre kvartal

Koronakrisen har ikke gitt noen umiddelbar effekt på utlånstapene for Komplett Bank. Det viser en markedsoppdatering mandag.

Foto: Komplett Bank

I forbindelse med utstedelse av et nytt obligasjonslån kommer banken med positive indikasjoner for de to første månedene av andre kvartal.

Banken holdt igjen på nye kunder i første kvartal. Den trenden fortsatte i april og mai. Det førte til at netto utlånsvekst justert for valuta i april og mai endte på minus 211 millioner kroner.

Derimot var den underliggende kredittutviklingen positiv. Utlånstapene for de to første månedene i andre kvartal endte på 3,6 prosent. Det kan sammenlignes med 3,8 prosent i første kvartal og 5,6 prosent i fjerde kvartal 2019.

Totale utlån ved utgangen av mai var 8,43 milliarder kroner, og resultat etter skatt er på 57 millioner kroner to måneder inn i andre kvartal.

I første kvartal rapporterte banken en kapitaldekning på 20,9 prosent, godt over myndighetenes nåværende krav på 17 prosent. I slutten av mai var den økt til 21,1 prosent.

Tilrettelegger for det nye obligasjonslånet er ABG Sundal Collier og Pareto Securities.

Mer fra FinansWatch

Monner Crowd skifter navn til Monio

– Det var en lykkelig skilsmisse som begge parter så at var nødvendig med tanke på de ulike satsingsområdene crowdfunding og bankprodukter for gründer, sier administrerende direktør i Monio, Marius Dybdahl.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch