Sparebanken Møre: reduserte renteinntekter og innskuddsvekst i andre kvartal

Resultatnedgang på 31 millioner og reduserte renteinntekter på 54 millioner gir en vesentlig resultatstøyt for Sparebanken Møre. Banken ser likevel utlåns- og innskuddsvekst.
Trond Lars Nydal er administrerende direktør i Sparebanken Møre. | Foto: Sparebanken Møre
Trond Lars Nydal er administrerende direktør i Sparebanken Møre. | Foto: Sparebanken Møre

Sparebanken Møre fikk ett resultat etter skatt på 150 millioner kroner, en reduksjon på 31 millioner sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Netto renteinntekter ble redusert med 54 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i 2019.

Banken skriver i kvartalsrapporten at kvartalet er belastet med 42 millioner kroner i tap på utlån og garantier sammenlignet med i fjor.

Tapsnedskrivningene økte fra 375 millioner kroner ved utgangen av 2019 til 446 millioner ved utgangen av kvartalet.

– Det er fortsatt usikre utsikter for flere bransjer, og det er utfordrende å forutsi de langsiktige konsekvensene av koronapandemien og oljeprisfallet. Vi har imidlert en solid og diversifisert næringslivsportefølje med lav eksponering mot offshore og supply, sier Trond Lars Ny dal i kvartalsrapporten til Sparebanken Møre.

Bankens utlånsvekst de siste 12 måneder er 4,1 prosent, mens innskuddsveksten i samme periode er på 4,6 prosent. Størst er innskuddsveksten innen personmarkedet  med en økning på 8,1 prosent i løpet av de siste 12 månedene.

– Vi vokser videre og opprettholder den sterke posisjonen i nedslagsfeltet vårt. Nok en gang lar vi oss imponere av nordvestlendingene som viser en imponerende evne til omstilling og tilpasning når det kreves, fortsetter Nydal i rapporten.

Nå må Aurskog Sparebank tenke bærekraft når den låner ut penger 

Svakere utvikling i kjernedriften til Jæren Sparebank  

 

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også