Fornebu Sparebank: – Vi har tatt høyde for tapene vi kommer til å få

Administrerende banksjef Bjørn-Erik Øverland i Fornebu Sparebank sier til FinansWatch at banken har fire lån der det er snakk om mislighold. – Vi har veldig god pantesikkerhet i tre av dem, mens ett fremstår som tapsutsatt, og der har banken tatt rikelig med tapsavsetninger, sier han.
Bjørn-Erik Øverland er administrerende banksjef i Fornebu Sparebank. | Foto: Beate Willumsen
Bjørn-Erik Øverland er administrerende banksjef i Fornebu Sparebank. | Foto: Beate Willumsen

– På de andre tre er det tilfredsstillende sikkerhet i eiendom, så der er det svært usannsynlig at vi kommer til å gå på tap. For det fjerde lånet har vi tatt sterk høyde for tap både i 2019 og første halvår i 2020, legger Øverland til.

Av bankens totale låneportefølje er det kun fire lån som er misligholdt.

– Det er veldig lite, men utgjør mye, sier banksjefen, som understreker at banken vil vise ting slik som de er og derfor er transparente om misligholdene.

– Den underliggende driften er god, men vi på grunn av koronapandemien er vi konservative med hva som kan treffe oss lengre frem i tid og har derfor tatt høyere tapsavsetninger enn det vi normalt ville gjort, sier Øverland og fortsetter:

– Vi ønsker å være konservative, spesielt med tanke på den økende arbeidsledigheten. Det er viktig å huske på at ikke alle som ble permitterte er tilbake i jobb igjen.

– Hvordan ser det ut fremover?

– Vi mener vi har tatt høyde for de tapsavsetningene som trengs. Våre analyser tar høyde for et fall i boligmarkedet på både 10, 20 og 30 prosent og resultatene fra disse analysene gjør at vi sover godt om natten, sier Øverland og legger til:

– Det betyr at vi fremover ikke kommer til å trenge å ta flere ekstraordinære nedskrivninger i forbindelse med korona. Det betyr at resultatene våre de to neste kvartalene kan ligge på høyde med det vi så i fjor.

Banksjefen legger til slutt til at styret er «godt fornøyd» med den underliggende driften for årets første halvår.

Økning i misligholdte lån for Fornebu Sparebank 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også