Tysk storbank tar nedskrivninger på 5 milliarder

Overskuddet til Commerzbank falt med 20 prosent og krympet med 597 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Det er likevel en kraftig forbedring fra første kvartal.
Konsernsjef Martin Zielk sier at topp prioritering er støtte kundene ved å overvinne konsekvensene av pandemien. | Foto: Commerzbank
Konsernsjef Martin Zielk sier at topp prioritering er støtte kundene ved å overvinne konsekvensene av pandemien. | Foto: Commerzbank

Etter at den tyske storbanken Commerzbank tapte 352 millioner euro i første kvartal 2020, slår banken tilbake med et overskudd i andre kvartal.

Kvartalsrapporten onsdag viser at Commerzbank i første kvartal fikk et nettoresultat på 227 millioner euro, tilsvarende 2,4 milliarder kroner, sammenlignet med 283 millioner euro i samme periode i 2019. Det er en nedgang på 597 millioner kroner, tilsvarende 20 prosent.

Netto renteinntekter endte på 1,28 milliarder euro, mot 1,27 milliarder euro i samme periode i fjor.

Banken så seg likevel nødt til å nedskrive verdier for 469 milliarder euro, tilsvarende 5 milliarder kroner. Ifølge Financial Times knyttes 175 millioner euro seg til Wirecard-skandalen, mens banken på sin side i kvartalsrapporten omtaler det som en enkelthendelse i andre kvartal.

– I andre kvartal oppnådde vi et positivt resultat til tross for koronaviruset og vi kunne støtte våre kunder ved å overvinne konsekvensene av pandemien. Det er topp prioritering i tider som dette, sier konsernsjef Martin Zielke.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også