FinansWatch

Commerzbank utnevner ny styreleder etter intern uenighet

Den tyske storbanken Commerzbank har slitt med resultatene. Nå har bankens største eier trumfet gjennom en ny styreleder.

Hans-Jörg Vetter. | Foto: picture alliance/dpa

Commerzbank har utnevnt Hans-Jörg Vetter til ny styreleder og fungerende sjef. 67-årige Vetter har lang erfaring fra tysk banksektor blant annet som leder for den offentlige Landesbank Baden-Württemberg, skriver FinanzBusiness.

Commerzbank har slitt med resultatene de siste årene og i fjor gikk både styreleder og administrerende direktør fra sine stillinger. Det har siden foregått en maktkamp mellom bankens største eier, den tyske stat, og det amerikanske fondet Cerberus, som er bankens nest største eier.

Cerberus mener Vetter er uskikket til rollen, både på grunn av alderen og fordi han ikke har så lang erfaring fra privat sektor. Cerberus har norminert to egne, yngre kandidater som ikke er navngitt.

Vetter er kjent som en dyktig omstillingsleder og får en krevende oppgave med å snu resultatene i Commerzbank de klarer å få ham juridisk vedtatt som ny styreleder.

Handelsbanken uenig i at fondet «Handelsbanken Norge» er et skapindeksfond

Fair Group: Konkursene i år er mer alvorlige og kan få følger for finansbransjen

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch